Raido Neemre • 17. september 2014 kell 20:13

Börs: Fed pani turud kasvama

USA turud olid täna tõusuteel, Dow Jones tegi taaskord päevasisese rekordi. Turgusele mõjus turgutavalt Föderaalreservi avaldus, mille kohaselt keskpank jäi oma algsele plaanile kindlaks, öeldes, et peagi lõpetatakse võlakirjaostu programm ning intressitasemeid ei tõsteta märkimisväärse perioodi jooksul.

Pressiteates, mille Föderaalreserv saatis välja peale oma kahepäevast kohtumist, jättis Fed suures osas puutumata oma olulised sätted ning kärpis oma võlakirjaostu programmi 15 miljardile dollarile kuus, viidates, et võlakirjade ostuprogramm lõpetatakse oktoobris.

“Põhimõtteliselt ei muutu Föderaalreservi poliitikas eriti midagi; nad muudavad midagi ainult siis, kui nad on täiesti kindlad, et tingimused on märkimisväärselt paranenud. Üleüldine poliitika, mida on senini järgitud, jätkub ka nüüd, kuna see on rada, millel ollakse kindlalt teel,” märkis Edward Jonesi investeerimisstrateeg Kate Warne.

Tarbijahinna indeks kukkus eelmisel kuul 0,2%. Hinnad, v.a toiduained ja energiakulud, jäid muutumatuks.

“Tarbijahinna indeks ei süsti kindlasti palju entusiasmi millegi kärpimiseks. Kui ma oleksin Yellen, siis ma tahaksin näha kindlaid tõendeid majanduskasvu või mõningase inflatsiooni kohta enne, kui midagi liikuma panna,” sõnas BMO Private Banki analüütik Jack Ablin.

Dow Jones tegi 0,15% kasvu ning lõpetas päeva 17157,17 punktil. S&P 500 kasvas 0,13% ning sulgus 2001,57 punktil. Nasdaq kasvas 0,21%  ning lõpetas päeva 4562,19 punktil.

Hetkel kuum