• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: Fed pani turud kasvama

  USA turud olid täna tõusuteel, Dow Jones tegi taaskord päevasisese rekordi. Turgusele mõjus turgutavalt Föderaalreservi avaldus, mille kohaselt keskpank jäi oma algsele plaanile kindlaks, öeldes, et peagi lõpetatakse võlakirjaostu programm ning intressitasemeid ei tõsteta märkimisväärse perioodi jooksul.

  Pressiteates, mille Föderaalreserv saatis välja peale oma kahepäevast kohtumist, jättis Fed suures osas puutumata oma olulised sätted ning kärpis oma võlakirjaostu programmi 15 miljardile dollarile kuus, viidates, et võlakirjade ostuprogramm lõpetatakse oktoobris.
  “Põhimõtteliselt ei muutu Föderaalreservi poliitikas eriti midagi; nad muudavad midagi ainult siis, kui nad on täiesti kindlad, et tingimused on märkimisväärselt paranenud. Üleüldine poliitika, mida on senini järgitud, jätkub ka nüüd, kuna see on rada, millel ollakse kindlalt teel,” märkis Edward Jonesi investeerimisstrateeg Kate Warne.
  Tarbijahinna indeks kukkus eelmisel kuul 0,2%. Hinnad, v.a toiduained ja energiakulud, jäid muutumatuks.
  “Tarbijahinna indeks ei süsti kindlasti palju entusiasmi millegi kärpimiseks. Kui ma oleksin Yellen, siis ma tahaksin näha kindlaid tõendeid majanduskasvu või mõningase inflatsiooni kohta enne, kui midagi liikuma panna,” sõnas BMO Private Banki analüütik Jack Ablin.
  Dow Jones tegi 0,15% kasvu ning lõpetas päeva 17157,17 punktil. S&P 500 kasvas 0,13% ning sulgus 2001,57 punktil. Nasdaq kasvas 0,21%  ning lõpetas päeva 4562,19 punktil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.