Mait Kraun • 22. oktoober 2014 kell 21:01

Börs: nafta hind langes 2 aasta põhja

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

USA aktsiad taandusid pärast eilset tugevat tõusu, mil Standard & Poor’s indeks tõusis 2 protsenti, mis oli aasta suurim päevane kallinemine. Energiasektor oli täna languses, sest nafta hinnalangus on jätkumas.

„Turu liikumine on tingitud peamiselt investorite ja kauplejate emotsioonidest ja üleüldisest sentimendist,“ ütles investeerimisfirma Wedbush Securities Inc aktsiatehingute juht Michael James Bloombergile.

„Lühiajaliselt on kindel, et kõrge volatiilsus jääb püsima. Kauplejate sentimenti silmas pidades on selge, et aktsiad jätkavad suurte hinnamuutuste tegemist, turul pole vaja hetkel konkreetseid andmeid,“ lisas James.

Cimarex Energy Co ja Helmerich & Payne inc langesid 4,6 protsenti ning juhtisid energiasektori langust. Ravimifirma Biogen Idec Inc langes 5,4 protsenti, sest ravimite müük ei vastanud analüütikute ootustele. Yahoo! Inc tõusis tänu headele tulemustele 4,5 protsenti. Kiibitootja Broadcom Corp tõusis 5,5 protsenti, sest teatas samuti oodatust paremad majandustulemused.

S&P 500 indeks langes kokku 0,7 protsenti 1927,11 punktini. Dow Jones langes 0,9 protsenti ning lõpetas päeva 16 461,32 punktil. Nasdaq Composite odavnes 0,8 protsenti.

WTI Toornafta hind langes 2,4 protsenti rohkem kui kahe aasta madalaimale tasemele. USA teatas, et naftainventuuride maht kasvas eelmisel nädalal 7,11 miljoni barreli võrra, mis ületas analüütikute ootusi. Brent toornafta langes täna kokku 1,73 protsenti. Kulla (comex) hind langes 0,85 protsenti ning sulgus 1241,10 dollaril untsi kohta.

Hetkel kuum