Sirje Rank • 10. november 2014 kell 7:18

Putin lubab stabiilsemat rubla kurssi

Venemaa president Vladimir Putin.  Foto: Epa

Venemaa presidendi Vladimir Putini sõnul ei ole rubla nõrgenemisel fundamentaalset alust ning vahetuskursi kõikumine väheneb, kui keskpank võitlust spekuleerimise vastu tõhustab, vahendab agentuur Bloomberg.

„Me näeme spekuleerimise tagajärjel rubla kursi järsku kõikumist, kuid ma arvan, et see lõpeb varsti,“ ütles Putin APECi tippkohtumisel Pekingis. „See ei ole absoluutselt seotud fundamentaalsete majandusnäitajatega.“

Viimase kolme kuuga on rubla nõrgenenud 21%. Täna hommikul on rubla septembrist arvates esimest korda teist päeva järjest kosumas – rubla tugevnes täna hommikul USA dollari vastu 1,9% 45,7535 rublale.

Venemaa keskpanga valuuta- ja kullareservid on heal tasemel, ütles Putin.

Putini sõnul jätkab keskpank üleminekut inflatsioonisihi järgimisele. Ta kinnitas, et kontrolli kehtestamist kapitali liikumisele ei kavatseta.

Putin kutsus üles kasutama energiatarnete eest maksmisel rohkem rubla ja jüaani, mis vähendaks USA dollari domineerimist globaalsetel energiaturgudel.

Hetkel kuum