Äripäev • 5. detsember 2014 kell 14:00

Lauri koha EASi nõukogus täidab Arengufondi ökonomist

Anne Sulling on pärast ministriks saamist teinud EASi juhtkonnas suurpuhastuse.  Foto: Raul Mee

Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling nimetas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõukogu uueks liikmeks Arengufondi ökonomisti Annika Lentso, teatas majandusministeerium.

Anne Sullingu sõnul lähtub ta EASi nõukogu liikmete määramisel sellest, et esindatud oleksid erinevad pädevused, millest EASil organisatsioonina kasu oleks. „Üks vajalik kompetents on makromajanduslik vaade. Seepärast nimetasingi rahandusministri ametisse suundunud Maris Lauri asemel EASi uueks nõukogu liikmeks Annika Lentso, kel on makroanalüütiku taust ja kes on töötanud sellel alal nii Eesti Pangas kui Swedbankis,“ ütles Anne Sulling. Tema sõnul on kompetentsidest lähtumine ning nõukogu liikmete arvu vähendamine ennast õigustanud ning EASi nõukogu töötab väga konstruktiivselt.Lentso märkis, et saab nõukogu töösse panustada just oma makromajandusteadmistega. „Pean enda ülesandeks ettevõtteid arenguotsuste tegemisel aidata, lähtudes informatsioonist nii Eesti kui teiste riikide majanduste koha,“ ütles ta.Lentso on hariduselt majandusteadlane, 2006. aastal kaitses ta Tartu ülikoolis majandusmagistri kraadi ja jätkab seal doktorantuuris. Viimase kümne aasta jooksul on ta töötanud peamiselt majandusanalüüsi valdkonnas, aastatel 2005-2007 Eesti Pangas, 2007-2014 Swedbankis ning praegu Arengufondis.EASi nõukogusse kuuluvad David O'Brock, Toomas Talts, Erki Mölder, Meelis Mälberg, Anto Liivat ja Annika Lentso, nõukogu esimees on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu asekantsler Ahti Kuningas.

Hetkel kuum