• Jaga lugu:

  Lauri koha EASi nõukogus täidab Arengufondi ökonomist

  Anne Sulling on pärast ministriks saamist teinud EASi juhtkonnas suurpuhastuse.Foto: Raul Mee

  Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling nimetas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõukogu uueks liikmeks Arengufondi ökonomisti Annika Lentso, teatas majandusministeerium.

  Anne Sullingu sõnul lähtub ta EASi nõukogu liikmete määramisel sellest, et esindatud oleksid erinevad pädevused, millest EASil organisatsioonina kasu oleks. „Üks vajalik kompetents on makromajanduslik vaade. Seepärast nimetasingi rahandusministri ametisse suundunud Maris Lauri asemel EASi uueks nõukogu liikmeks Annika Lentso, kel on makroanalüütiku taust ja kes on töötanud sellel alal nii Eesti Pangas kui Swedbankis,“ ütles Anne Sulling. Tema sõnul on kompetentsidest lähtumine ning nõukogu liikmete arvu vähendamine ennast õigustanud ning EASi nõukogu töötab väga konstruktiivselt.Lentso märkis, et saab nõukogu töösse panustada just oma makromajandusteadmistega. „Pean enda ülesandeks ettevõtteid arenguotsuste tegemisel aidata, lähtudes informatsioonist nii Eesti kui teiste riikide majanduste koha,“ ütles ta.Lentso on hariduselt majandusteadlane, 2006. aastal kaitses ta Tartu ülikoolis majandusmagistri kraadi ja jätkab seal doktorantuuris. Viimase kümne aasta jooksul on ta töötanud peamiselt majandusanalüüsi valdkonnas, aastatel 2005-2007 Eesti Pangas, 2007-2014 Swedbankis ning praegu Arengufondis.EASi nõukogusse kuuluvad David O'Brock, Toomas Talts, Erki Mölder, Meelis Mälberg, Anto Liivat ja Annika Lentso, nõukogu esimees on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu asekantsler Ahti Kuningas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.