Vene asepeaminister: rubla langus stimuleerib riigi arengut

16. detsember 2014, 15:56
Asepeaministri Juri Trutnevi (paremal) hinnangul peaksime finantsturgudel toimuvat teisiti lugema.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141216/NEWS/141219769/AR/0/Vladimir-Putin-ja-Juri-Trutnev.jpg

Venemaa asepeaminister Juri Trutnev ütles täna, et olukord finantsturul stimuleerib Venemaa arengut ning rubla kurss lisab stabiilsust, vahendas portaal Gazeta.ru.

„Me loeme valesti finantsturgudel muutunud olukorda. Situatsioon finantsturgudel vaid stimuleerib Venemaa arengut,“ ütles Trutnev. Ta lisas, et olukord, kus euro maksab 100 rubla, lisab Venemaale stabiilsust.

Seevastu endine Venemaa rahandusminister Andrei Netšajev teatas Gazeta.ru korrespondendile, et valitsus ja keskpank peaksid esmajoones kustutama paanika. „Vaja on ebatavalisi otsuseid, mis saadaks positiivseid signaale äridele ja elanikele. Seejuures suulistest sekkumistest ja ärarääkimistest juba ei piisa. Vaja on konkreetseid otsuseid, mis parandaks ettevõtluse olukorda,“ ütles Netšajev.

"Mul pole lihtsalt sõnu, see on Venemaa keskpanga täielik läbikukkumine. Nad peavad täna kuulutama välja kapitalikontrolli, see on nende ainus võimalus," arvas OTCex Group arenevate turgude analüütik Jean-David Haddad.

Venemaa keskpank tunnistas päeva lõpus kaudselt, et riik on kriisis. Venemaa keskpanga esimene asejuht Sergei Švetsov teatas agentuurile Bloomberg, et olukord turul on kriitiline ja võib väga varsti meenutada kõige keerulisemaid päevi 2008. aasta kriisis. Venemaa keskpangal on kavas rakendada uusi meetmeid lisaks baasintressimäära tõstmisele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. December 2014, 16:03

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing