Äripäev • 18. detsember 2014 kell 10:08

Putin: Lääs tahab Vene karu ketti panna

Vladimir Putin  Foto: epa

Venemaa presidendi Vladimir Putini sõnul sarnanevad Lääne ja Venemaa suhted püüdlustele karu ketti panna.

"Igas küsimuses, mida iganes me ei tee, põrkume me alati kokku probleemidega, mis on meiega opositsioonis," ütles Putin oma iga-aastasel pressikonverentsil Moskvas.

"Ma olen juba Valdai klubi kohtumisel seda sümbolit näitena toonud - karu, kes kaitseb oma taigat. Teate, milles on asi, kui jätkata samade analoogidega? Mulle vahel tuleb pähe mõte, et äkki meie karuke peaks istuma vaikselt, mitte jahtima taigat mööda põrsaid, aga nosima omaette marju, meekest - võibolla siis jäetakse ta rahule? Aga ei jäeta! Sest eesmärk on ta iga hinna eest ketti panna," rääkis Putin.

Niipea, kui see õnnestub, jätkas Vene riigipea, tõmmatakse tal hambad ja küüned välja. "Tänases mõistes on see tuumaarsenal. Niipea kui - andku jumal - see juhtub, pole ka karuke enam vajalik ja taigat hakatakse kohe puhastama," lisas Putin.

"Asi on selles, et me kaitseme oma iseseisvust, oma suveräänsust ja õigust eksistentsile. Seda me peame kõik mõistma," lõpetas Putin oma mõistukõne.

Hetkel kuum