• Jaga lugu:

  Putin ei keela Hodorkovskil enda vastu kandideerida

  Mihhail HodorkovskiFoto: epa

  Venemaa president Vladimir Putin leiab, et endine Jukose juht Mihhail Hodorkovski võib tegelda poliitikaga ja osaleda valimistel - samamoodi nagu iga teine Vene Föderatsiooni kodanik.

  Tänasel pressikonverentsil tuletas ajakirjanik Putinile meelde, et Hodorkovski sai enne tähtaega vangist vabaks tingimusel, et ei astu poliitikasse, ometi ei ole Hodorkovski hiljuti välistanud, et võib osaleda järgmistel presidendivalimistel. Seepeale küsis Putin ajakirjanikult retooriliselt, millise riigi presidendiks Hodorkovski saada mõtleb.
  Heatujuline Putin jätkas: "Härra Hodorkovski esitas amuandmispalve, igal juhul ta saatis sellise paberi ja justkui ütles selles, et ei kavatse poliitikasse sekkuda. No aga kui ma talle armu andsin, siis ei mõelnud ma sellele, mida ta võib või ei või, hakkab või ei hakka poliitikaga tegelema." Putin lisas, et andis Hodorkovskile armu humaansetel kaalutlustel, sh arvestades tema ema tervislikku seisundit. "Teate, ema, see on püha. Ja seda ütlen ma praegu ilma igasuguse irooniata," toonitas Putin.
  Putin andis endisele oligarhile armu eelmise aasta detsembris. Hodorkovski istus vangis üle 10 aasta, süüdistatuna finantsmahhinatsioonide korraldamises ja maksude maksmisest hoidumises.
  Hodorkovski säutsus varsti pärast Putini väljaütlemisi oma Twitteri kontol: "Võimaldas emaga hüvasti jätta. See on tõsi. Peret ei puutunud - tõsi. Seepärast on ta poliitiline oponent, mitte vaenlane. Radikaalid võivad mind selle eest sõimata." Ja hetk hiljem: "Ja sõnastas täpselt poliitilise tegevuse kohta käiva. Ma ei kavatsenud, aga ei LUBANUD."
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Change'i tulemused viisid osaku langusesse
Funderbeamis kauplev krüptoraha platvorm Change avalikustas kolmapäeval teise kvartali tulemused, mis olid väga sarnased esimesele kvartalile.
Funderbeamis kauplev krüptoraha platvorm Change avalikustas kolmapäeval teise kvartali tulemused, mis olid väga sarnased esimesele kvartalile.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.