• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Äripäeva ajakirjanikud Bonnieri preemia nominentide seas

  Äripäeva ajakirjanikud Marta Jaakson ja Hannes Sarv kohtumas anonüümse firmade likvideerijaga.Foto: Eiko Kink

  Täna valis Eesti Ajalehtede Liidu žürii 2014. aasta uuriva ajakirjanduse auhinna ehk Bonnieri preemia nominendid, kelle seas on Äripäeva ja Eesti Päevalehe ajakirjanikud.

  Nominendid on Marta Jaakson ja Hannes Sarv Äripäevast, Kärt Anvelt Eesti Päevalehest ning Piret Reiljan ja Koit Brinkmann Äripäevast.
  Kärt Anvelt valiti Bonnieri preemia nominendiks mullu jaanuaris ja juunis Eesti Päevalehes ilmunud lugudega dopinguarst Vitali Bernatskist. Laia kõlapinna tekitanud dopinguarsti ülestunnistus päädis sellega, et kahtlusalused sportlased isegi ei proovinud spetsiaalses komisjonis süüdistusi ümber lükata. Lugude seeria tagajärjel karmistati seadusandlust, mille järgi on dopingu kasutamine nüüd teise astme kuritegu.
  Marta Jaaksoni ja Hannes Sarve valis žürii nominendiks Äripäevas mullu juunis ilmunud lugudega tankistiteenuse ostmisest. Ajakirjanduslik eksperiment näitas, kui lihtne on vabaneda võlgades firmadest ja jätta variisikute abil võlad tasumata.
  Piret Reiljan ja Koit Brinkmann said nominendiks Äripäevas septembris ilmunud lugudega Olerexist suurpetturi skeemis. Ajakirjanikud avalikustasid, kuidas Eesti suured ja tuntud kütusemüüjad eesotsas Olerexiga turustasid maksudest "puhtaks pestud" kütust ja aitasid riiki petta. Lugude ilmumise järel teatas osa kliente, et loobuvad Olerexist kütuse ostmisest.
  Bonnieri preemiale kandideeris 17 tööd. Auhinna suurus on 40 000 Rootsi krooni ja selle annab välja Rootsi meediakontsern Bonnier koos ajalehega Äripäev.
  Žürii tööd juhtis EALLi tegevjuht Mart Raudsaar. Žürii liikmed on Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, Postimehe peatoimetaja Merit Kopli, Maalehe peatoimetaja kohusetäitja Tiina Reinart, Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorberg, Eesti Päevalehe ja Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald ning Eesti Ekspressi peatoimetaja asetäitja Sulev Vedler.
  Bonnieri preemia võitja avalikustatakse veebruari lõpus.
  Eelmisel aastal pärjati preemiaga Margus Järv ja Dannar Leitmaa Eesti Ekspressist oma looga „Kes reformierakondlastest varastas vanainimeste e-hääli?“. Loo tagajärjel lahkus Reformierakonnast üks selle juhtpoliitikuid Kristiina Ojuland.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Neeme Korv: tule, Karis, appi!
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
USA tarbijate kindlustunne tegi ootamatu tõusu
Paranenud tööturu väljavaated viisid oktoobris USA tarbijate kindlustunde vastu ootusi 4 punkti kõrgemale 113,8 punktile, vahendab Reuters.
Paranenud tööturu väljavaated viisid oktoobris USA tarbijate kindlustunde vastu ootusi 4 punkti kõrgemale 113,8 punktile, vahendab Reuters.
Euroopa Ravimiamet alustab koroonaravimi kiirendatud hindamist
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Soome president kohtub reedel Putiniga
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.