• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Belokrõlov: ettevõtluskeeld rikub minu õigusi

  Oleg Belokrõlov.Foto: Andres Haabu

  Käibemaksupettuses süüdi mõistetud Oleg Belokrõlov vaidlustas talle maksuameti seatud ettevõtluskeelu, sest leiab, et see on põhiseadusega vastuolus.

  „Vaadake, küsimus ei ole majandustegevuse nõuete rikkumises, küsimus on keelus. Tal on keelatud igasugune majandustegevus, ta ei saa isegi talunik olla. Keeld, sellises ulatuses nagu tema suhtes kohaldatud, rikub tema põhiseaduslikke õigusi,“ selgitas Belakrõlovi esindaja advokaat Dragan Perovic.
  Ettevõtluskeelu vaidluses esindavad Belokrõlovit advokaadibüroo Legalia ja advokaadid Aivar Pihlak ja Dragan Perovic. Pihlak nentis, et maksuameti nõutav ettevõtluskeeld on võrdlemisi erakordne. Nimelt on Belokrõlov esimene, kelle puhul seda seadusepügalat kohaldatud on ning nüüd on Belokrõlov keelu vaidlustanud, sest leiab, et see rikub tema õigusi.
  Maksuamet on selgitanud, et Belokrõlov rikkus oluliselt majandustegevuse nõudeid ning ei ole andnud selgitusi oma tegevuse kohta. Muu hulgas olevat Belokrõlovi tegevus nõuete rikkumisel tahtlik. Ettevõtluskeeld on kohtus vaidlustatud. Halduskohus teeb otsuse 5. juunil.
  Mullu juunis mõistis Harju maa­kohus Belokrõlovi ja tema üheksa kaasosalist süüdi suurejoonelise käibemaksupettuse eest. Maksukahju tekitas Belokrõlov vaid veidi enam kui aasta jooksul skeemiga, kus OÜd Adrian Arendus ja INV T vähendasid kütuste müügil tekkinud käibemaksukohustust metallide ja väärismetallide fiktiivsete ostutehingutega.
  Skeemi tõttu jäi riigil saamata 30,2 miljonit eurot. Sellest summast sai riik tagasi umbes veerandi, pettust juhtinud Belokrõlovile määrati tingimisi vanglakaristus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Nafta hind tõuseb kuuendat päeva ja lõppu ei paista
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Ärikinnisvarasektorisse sisenenud Everaus Kinnisvara avas Eesti suurima kontaktivaba minilaokompleksi
Seni põhiliselt elamukinnisvara arendamisega tegelenud Everaus Kinnisvara siseneb jõudsalt ärikinnisvarasektorisse ja avas Tallinna külje all Peetris Eesti suurima kontaktivaba minilaokompleksi.
Seni põhiliselt elamukinnisvara arendamisega tegelenud Everaus Kinnisvara siseneb jõudsalt ärikinnisvarasektorisse ja avas Tallinna külje all Peetris Eesti suurima kontaktivaba minilaokompleksi.
Rahandusminister: eelarve tulud on 13 ja kulud kuni 13,6 miljardit
Rahandusminister Keit-Pentus Rosimannuse sõnul on tuleva aasta riigieelarve tulude maht pisut üle 13 miljardi euro ning kulude maht jääb vahemikku 13,5–13,6 miljardit.
Rahandusminister Keit-Pentus Rosimannuse sõnul on tuleva aasta riigieelarve tulude maht pisut üle 13 miljardi euro ning kulude maht jääb vahemikku 13,5–13,6 miljardit.