• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lukoili endisel tippjuhil tihe seos Eestiga

  Sergei TšaplõginFoto: PM/Scanpix

  Täna Eestis tegevuse lõpetamisest teatanud Venemaa ühe suurema kütusemüüja Lukoili kunagine tippjuht Sergei Tšaplõgin on tihedalt seotud Eestiga. Tšaplõgin töötas Lukoilis juhtivatel ametikohtades aastatel 2005-2012.

  „Sündisin Venemaal, kuid lapsepõlve ja kooliaja veetsin Eestis, siin elasid ka mu vanaisa ja vanaema, kes oli eestlanna. Mu isa sündis Sindis ja kõik mu sugulased eesti liinis ongi pärit Sindist ja Pärnumaalt,“ rääkis Tšaplõgin 2013. aasta septembris intervjuus Postimehele.
  „Mina olen Eesti kodanik, mul on Eesti pass 1993. aastast peale, kuid säilitasin ka Vene kodakondsuse. 1992. aastast elasime perega kümme aastat Ameerikas, kus õppisin ja töötasin investeerimispanganduse alal,“ ütles ta toona.
  Eesti meedia on kirjutanud Tšaplõginist peamiselt kahest vaatevinklist. Esiteks, et ta on ehitanud endale Maarjamäele uhke maja. Teiseks, et ta rahastas Paldiski õigeusu kiriku rajamist linnas elanud isa Borissi mälestuseks.
  Tema äridest teatakse vähem, kuid ta on olnud seotud näiteks nii Paldiski kui ka Sillamäe sadamaga. Samuti nõustanud Alexela Logisticsit. Põhitegevus on tal siiski endiselt Venemaal ja Ukrainas. "Mul on mitu projekti ka Venemaal. Toodan elektroonilisi juurdepääsusüsteeme, arvutisüsteeme hoonete juhtimiseks; see käib Peterburis. Mul on ka tõsised projektid Ukraina agrotööstuses. Need nõuavad praegu kõige enam tähelepanu," rääkis ta viimases intervjuus Eesti ajakirjandusele 2013. aasta sügisel.
  Eesti suurim kodumaisel kapitalil põhinev kütusefirma Olerex teatas, et omandab 100% Lukoil Eesti ASi aktsiatest, mille tulemusena peaks saama Olerexist suurim, üle 80 tanklaga kütuse jaemüüja Eestis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.