Virge Haavasalu • 28. juuli 2015 kell 4:00

Eesti puhkaja jaoks on Bulgaaria popp

Presidendipalee Bulgaaria pealinnas Sofias.  Foto: Andres Haabu

Sel hooajal näib väga populaarne reisisihtkoht Bulgaaria, kuhu on lühike lennureis ja kohapeal soodsad hinnad, ütles TEZ Touri turundus- ja kommunikatsioonijuht Svetlana Vertjanova.

Vertjanova sõnul mõjutab kehv ilm positiivselt paketireiside müüki. “Türgi, Kreeka ja selle hooaja uudissihtkoht Itaalia on samuti väga populaarsed,” märkis ta. “Bulgaaria aga sobib hästi väikelastega peredele.”

TEZ Touri klient reisib Vertjanova sõnul hea meelega lähedalasuvatesse sooja kliimaga riikidesse, nagu Türgi ja Kreeka, kuhu lennuaeg on 3,5 tundi. Samuti on avastatud Bulgaaria, kuhu lendab isegi 2,5 tundi.

Mis puudutab aga keskmise pakettreisi hinda, siis seda on Vertjanova sõnul väga raske öelda, kuna kõik sõltub valikutest. “Kui proovida leida seda keskmist, siis see võiks jääda vahemikku 500-1000 eurot inimese kohta.”

Kreeka reisijate arv aina kasvab

TEZ Touri Kreeka reiside sihtkohad on Kreeta ja Rhodose saar ning sinna reisijad võivad tunda ennast rahulikult, sest elu kulgeb seal omas rütmis, kommenteeris ettevõtte turundus- ja kommunikatsioonijuht. Põhilised sündmused leiavad aset Ateenas, lisas ta.

“Soovitame suhtuda riigi majandus-poliitilistesse sündmustese neutraalselt ning nautida puhkust. Sularahas arveldamine väikestes ärides ja kohvikutes on seal alati olnud põhiline makseviis, seega tuleks sularaha alati piisavas koguses kaasa võtta,” toonitas Vertjanova.

“Õnneks Kreekasse reisijate arv aina kasvab, praegune olukord ei peleta turiste. Kreeka saared pakuvad puhkajale kõike: sportimis- ja vaba aja veetmise võimalusi, hoogsat ööelu, randu ja mere võlu, ja sellest küllastudes võib pageda avastama mägi- või kalurikülakesi,” loetles ta.

Kreekasse reisimine on Vertjanova kinnitusel turvaline ning kõik turismiga seotud institutsioonid nagu lennujaamad, hotellid jne toimivad igapäevarežiimis.

Hetkel kuum