29. juuli 2015 kell 13:27

Evelin Ilves hakkas ettevõtjaks

Evelin Ilves  Foto: Tairo Lutter/Postimees/Scanpix

President Toomas Hendrik Ilvese endine abikaasa Evelin Ilves asutas ligi kaks kuud tagasi osaühingu Evelini Eluköök.

Ilves maksis osakapitaliks 2500 eurot ning muid sissemakseid ei teinud. Peale tema enda pole osaühingus ka teisi töötajaid ega juhatuse liikmeid.

Osaühing tegutseb tervishoiu- ja sotsiaalhoolekande sektoris ning põhikirja järgi tegeleb „mujal liigitamata tervishoiualadega“. Tervishoiuteema on Ilvesele oluline: ta on lõpetanud 1993. aastal Tartu Ülikooli arstiteaduskonna ning presidendi kaasana rõhutas ta sageli tervisliku toitumise ja eluviisi tähtsust. Ta on andnud välja ka kokandus- ja elustiiliraamatuid ning tema hobid on rulluisutamine, kokandus, käsitöö ja aiandus.

Tänavu aprillis lahutasid Evelin ja Toomas Hendrik Ilves oma 2004. aastal sõlmitud abielu. Mais teatas Ekspress Meedia, et Evelin Ilves hakkab välja töötama nende kirjastuse meediaväljaannete kontseptsioone. Ilvesel on ka varasem meedias töötamise taust: aastatel 1996-2001 oli ta tänase Ekspress Meedia ühe eelkäija Eesti Päevalehe ASi turundusdirektor ja juhatuse liige.

Evelin Ilvese uus osaühing Evelini Eluköök on registreeritud Toomas Hendrik Ilvese ema korterisse.

Autor: Kreete Sepp

Hetkel kuum