Eliisa Matsalu • 7. september 2015 kell 14:15

Mikser ei nõustu Ossinovski valikutega

Endine SDE esimees Sven Mikser   Foto: Andras Kralla

Valitsusest lahkuma sunnitud kaitseminister Sven Mikser pole täielikult päri erakonna esimehe Jevgeni Ossinovski tehtud ministrivalikutega. „See, et sul on õigus midagi teha, ei tähenda, et see mida sa teed, on õige,“ ütles ta.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatus otsustas laupäeval, et peale tahtlikult ametist lahkuva Urve Palo peavad ministriportfellist loobuma ka SDE endine esimees Sven Mikser ning töö- ja terviseminister Rannar Vassiljev.

Mikser ütles Äripäevale, et tal on ametist veidi nukker lahkuda. „Kaitseministeerium on igasuguse kahtluseta kõige vahvam ja inspireerivam kollektiiv, kus mul on kunagi olnud au töötada,“ ütles Mikser. Ta lisas, et pooleli jääb ka asju, mida ta on ministrina alustanud ja tahaks ka ise lõpuni viia. Kuid Mikseri sõnul ei saa ministeeriumi valitsemisalas kunagi kõik lõplikult valmis ja ministriamet on paratamatult selline, kust tuleb olla valmis ootamatult lahkuma. Mikser lisas, et teisest küljest lahkub ta ka kerge tundega, sest tema töö kohta kaitseministrina pole viimaste nädalate poliitiliste vangerduste jooksul kõlanud ühtegi etteheidet.

Küsimusele, miks pidasid sotsid vajalikuks teha ministrite seas nii palju muudatusi, vastas Mikser, et see on erakonna esimehe Jevgeni Ossinovski vastata. „Ju tema pidas neid muudatusi vajalikuks,“ ütles ta. „Erakonna esimehel on kindlasti õigus valida oma meeskonda. See on tema õigus. Samas see, et sul on õigus midagi teha, ei tähenda automaatselt, et see, mida sa teed, on õige,“ lisas ta.

Mikser lisas, et tal on kahju senise töö- ja tervisehoiuministri Rannar Vassiljevi sunnitud lahkumisest valitsusest, sest tema arvates on Vassiljev erakonnale endast aastate jooksul erakordselt palju andnud. „Mina sellist inimest üle parda ei heidaks,“ ütles ta.

Laupäeval otsustas SDE juhatus esitada tervise- ja tööministri kandidaadiks Jevgeni Ossinovski, ettevõtlusministri kandidaadiks Liisa Oviiri ja kaitseministri kandidaadiks Hannes Hanso.

Hetkel kuum