Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mikser ei nõustu Ossinovski valikutega

  Endine SDE esimees Sven Mikser Foto: Andras Kralla

  Valitsusest lahkuma sunnitud kaitseminister Sven Mikser pole täielikult päri erakonna esimehe Jevgeni Ossinovski tehtud ministrivalikutega. „See, et sul on õigus midagi teha, ei tähenda, et see mida sa teed, on õige,“ ütles ta.

  Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatus otsustas laupäeval, et peale tahtlikult ametist lahkuva Urve Palo peavad ministriportfellist loobuma ka SDE endine esimees Sven Mikser ning töö- ja terviseminister Rannar Vassiljev.
  Mikser ütles Äripäevale, et tal on ametist veidi nukker lahkuda. „Kaitseministeerium on igasuguse kahtluseta kõige vahvam ja inspireerivam kollektiiv, kus mul on kunagi olnud au töötada,“ ütles Mikser. Ta lisas, et pooleli jääb ka asju, mida ta on ministrina alustanud ja tahaks ka ise lõpuni viia. Kuid Mikseri sõnul ei saa ministeeriumi valitsemisalas kunagi kõik lõplikult valmis ja ministriamet on paratamatult selline, kust tuleb olla valmis ootamatult lahkuma. Mikser lisas, et teisest küljest lahkub ta ka kerge tundega, sest tema töö kohta kaitseministrina pole viimaste nädalate poliitiliste vangerduste jooksul kõlanud ühtegi etteheidet.
  Küsimusele, miks pidasid sotsid vajalikuks teha ministrite seas nii palju muudatusi, vastas Mikser, et see on erakonna esimehe Jevgeni Ossinovski vastata. „Ju tema pidas neid muudatusi vajalikuks,“ ütles ta. „Erakonna esimehel on kindlasti õigus valida oma meeskonda. See on tema õigus. Samas see, et sul on õigus midagi teha, ei tähenda automaatselt, et see, mida sa teed, on õige,“ lisas ta.
  Mikser lisas, et tal on kahju senise töö- ja tervisehoiuministri Rannar Vassiljevi sunnitud lahkumisest valitsusest, sest tema arvates on Vassiljev erakonnale endast aastate jooksul erakordselt palju andnud. „Mina sellist inimest üle parda ei heidaks,“ ütles ta.
  Laupäeval otsustas SDE juhatus esitada tervise- ja tööministri kandidaadiks Jevgeni Ossinovski, ettevõtlusministri kandidaadiks Liisa Oviiri ja kaitseministri kandidaadiks Hannes Hanso.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüüs: sügis tööstuses võib kujuneda suheliselt ebameeldivaks
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Jaapani Softbank kukkus rekordilise kahjumiga käpuli
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Leedu vedajad hädas riiulifirmadest tööjõuvahendajatega
Leedus registreeritud riiulifirmad palkavad aina enam tööle veokijuhte kolmandate riikidest, kellele antakse Leedu elamis- ja tööluba, kuid tegelikult hakkavad nad tööle hoopis Saksamaa ja Belgia firmades. Selline skeem ajab Leedu veokijuhtide kvoodi kiiresti lõhki ja riigi enda ettevõtjad jäävad roolikeerajateta.
Leedus registreeritud riiulifirmad palkavad aina enam tööle veokijuhte kolmandate riikidest, kellele antakse Leedu elamis- ja tööluba, kuid tegelikult hakkavad nad tööle hoopis Saksamaa ja Belgia firmades. Selline skeem ajab Leedu veokijuhtide kvoodi kiiresti lõhki ja riigi enda ettevõtjad jäävad roolikeerajateta.
Ameerika energiafirmad ei hooli Joe Bideni üleskutsest – tootmine jätkub vanamoodi
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden kutsus riigi energiafirmasid suurendama tootmist, et suruda kerkivaid kütusehindu alla. Ettevõtteid see ei kõiguta, vahendab Financial Times.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden kutsus riigi energiafirmasid suurendama tootmist, et suruda kerkivaid kütusehindu alla. Ettevõtteid see ei kõiguta, vahendab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.