Äripäev • 14. september 2015 kell 11:29

Loomaravimite müüjad käivitasid ühisfirma

Loomaravimite müüjad ühinesid.  Foto: epa

Veterinaarravimite ja -toodete hulgimüüjad AS Dimela ja AS Remedium tegutsevad tänasest ühinenud ettevõttena, teatas ühinemisest sündinud ettevõtte Dimedium tegevjuht Sivar Irval.

Dimediumi nõukogu esimehe Kadri Kullmani sõnul toob nende ettevõte maailma parimad praktikad Eesti farmidesse, loomakliinikusse ja lemmikloomade puhul koju.

Irval lisas, et arvestades tänast olukorda põllumajanduses oli kahe sarnase ettevõtte ühinemine väga loogiline samm. "Konkureerimise asemel panime seljad kokku. Ühinemisest võidavad kõik. Oleme seadnud sihiks kasvatada oma turuosa kiiremas tempos, kui see oleks võimalik eraldi jätkates,” selgitas ta pressiteate vahendusel.

Ühinemistaotluse andsid ettevõtted konkurentsiametisse juunis, mil sõlmiti liitumislepe. Kahe ettevõtte ühinemise taga oli soov olla konkurentsitihedal turul löögivõimelisem. “Peame konkureerima suurte rahvusvaheliste ja kohalike ettevõtete ja kohaliku ravimikontserniga olukorras, kus veterinaarturg on viimase kahe aastaga 1,5 miljoni euro võrra paisunud. Et kasvust ei saaks osa vaid suured ettvõtted, otsustasime jõud ühendada,” rääkis Kullman.

Ettevõtte jääb seniste omanike pereettevõtteks, mille tegevjuhtimist jätkavad samad inimesed ning tegutsetakse samas valdkonnas. Mõlemad ettevõtted on sektoris tegutsenud üle 20 aasta. Dimela 2014. aasta müügitulu Eestis oli 6,2 miljonit eurot, Remediumil 4,3 miljonit.

Hetkel kuum