• Jaga lugu:

  Kelle ärisid Savisaare Tallinn nuumab?

  Edgar Savisaar ja Aivar TuulbergFoto: Indrek Susi

  Tallinna linnapea Edgar Savisaar sai täna altkäemaksu võtmise kahtlustuse ning asjaga seostatakse ka ehitusettevõtja Aivar Tuulbergi, kelle ettevõtetel on linnaga mitu pikaaegset ehituslepingut.

  Linnaehituses ja –arenduses on mängus suur raha: kuus ettevõtet, kellele Tallinna linn eelmisel aastal maksis üle 23 miljoni euro, teenisid kokku 7,7 miljonit eurot kasumit. Kes on nende kasumlike tehingute taga?
  Koolide remontijad:
  Vivatex Holding, mille omanik on kinnisvara- ja turvaettevõtja Urmas Sõõrumaa. Sai mullu linnalt 4,6 miljonit eurot, puhaskasum üle 2 mln euro. Ettevõttel on kokku puhaskasumit kogunenud üle 12 mln euro.
  BCA Center, omanikud ehitus- ja kinnisvaraettevõtjad Jaanus Otsa ja Olaf Herman. Tallinna linnalt saadi rendimakseid 3,77 miljonit eurot. Mullune puhaskasum oli veidi üle miljoni euro. Jaotamata kasumit on kogunenud 6,4 miljonit eurot.
  OÜ Kooliarendus: omanikud firmade kaudu Tiit ja Toomas Kõuhkna, Eve Herman, Kaupo Kolsar, Kajar Kruus, Luksemburgi ettevõte Callisto S.A ning advokaadibüroo Glimstedt. Linn maksis eelmisel aastal kasutusrenti 1,8 miljonit eurot ning ettevõte lõpetas aasta 0,8 miljoni euro suuruse puhaskasumiga. Leping linnaga kestab 2039. aastani.
  Munitsipaalkorterite arendajad:
  OÜ Raadiku Arendus, mis rendib Tallinna linnale Lasnamäel 20 aastaks 9 kortermaja. Ettevõte kuulub Astlanda Ehitusele ja Vallikraavi Kinnisvarale. Esimese omanikud on Jaanus Otsa, Olaf Herman, Kajar Kruus, Kaupo Kolsar jt. Vallikraavi Kinnisvara kuulub Aivar Tuulbergile ja Raivo Rannale. Mullu maksis linn ettevõttele üheksa miljonit eurot. Raadiku Arenduse mullune puhaskasum küündis nelja miljoni euroni ning eelmise aasta lõpuks oli jaotamata kasumit 31,5 miljonit eurot.
  Loopealse Elamu OÜ: rendib Tallinnale Meeliku tn 22 ja 24 kortereid, mullune üüritulu 2,3 miljonit eurot, millele lisandus 0,85 miljonit üüritulu elanikelt. Majandusaasta lõpetas SWAP-intressi kahjumi tõttu 5,5 miljoni eurose kahjumiga. Loopealse Elamu omanikud on Vallikraavi Kinnisvara kaudu Tuulberg ja Rand, Irest Ehituse kaudu Rein Kiudsoo, Emil Pärn, Tarmo Liinold ja Teet Margus. Teine pool ettevõttest on Nordea Bank esindajakonto nimel.
  Loopealse Arendus OÜ: kuulub Loopealse Elamu omanikele, sel aastal valmis esimene munitsipaalmaja aadressil Meeliku 21. Ettevõtte käive oli ligi viis miljonit eurot ja puhaskasumit teeniti 1,3 miljonit eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.