• Jaga lugu:

  Venezuelalased ei jaksa süüa osta

  Venezuela majanduslik olukord on kehvFoto: epa

  Kuigi kõrge inflatsioon pole venezuelalaste jaoks mingi uudis, on riigi praegune majanduslik olukord jõudnud punkti, kus inimesed ei jaksa enam endale süüa osta, vahendab CNBC.

  Nimelt selgub äsja avaldatud raportist, et augustis kasvasid toiduainete hinnad võrreldes juulikuuga 22,2 protsendi võrra. Kuigi senini on hindade kasv olnud inflatsioonist väiksem, kardavad paljud majanduseksperdid, et Venezuelat võivad ees oodata pikaaegsed probleemid.
  IHS Global Insighti ökonomist Paula Diosquez-Rice lausus, et Venezuela majanduslik olukord pole sugugi jätkusuutlik. „Olukord muutub halvemaks. Venezuela inimesi vaevab eluks vajalike kaupade nappus,“ ütles ta. Ta lisas, et see on omakorda muutnud elavamaks tegevuse mustal turul. Poes müüdavate kaupade hindasid kontrollib valitsus.
  Diosques-Rice märkis, et praegust majanduslikku olukorda silmas pidades saab miinimumpalka teeniv venezuelalane käia poes vaid üks kord nädalas.
  Council on Foreign Relationsi vanemteadur Shannon O’Neil märkis, et kuna toidukraami on vähe ning inimesed on meeleheitel, tõstab see toiduainete hindu veelgi. „Arvestades, et nafta hind tõotab madalaks jääda ning riigivõlg aina kasvab, tähendab see, et toiduainete puudus läheb veelgi hullemaks,“ selgitas ta.
  Venezuela majanduslikku olukorda on ekspertidel üsna raske analüüsida, kuna alates eelmise aasta detsembrist ei väljasta riik enam andmeid majanduses toimuva kohta, sealhulgas ka kõige põhilisemaid andmeid.
  IMF on teada andnud, et 2015. aasta on Venezuelale majanduslikult väga raske, prognoositakse 10protsendilist majanduslangust. Inflatsioon peaks samal perioodil jääma 159 protsendi juurde.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.