Äripäev • 30. november 2015 kell 15:09

Ilves: Eesti ei saa muutuda oblastiks

Eesti president Toomas Hendrik Ilves  Foto: Andres Haabu

Eesti president Toomas Hendrik Ilves vastas oma facebooki küljel teravas toonis Keskerakonna juhi Edgar Savisaare konverentsil kõlanud sõnavõtule.

President kirjutas:

Delfi saadetud küsimusele, kuidas ma kommenteerin Keskerakonna esimehe soovi siduda oma partei lahti Eesti õigussüsteemist, vastasin nii: "Ühe parlamendierakonna esimees rääkis pühapäeval enda partei allumatusest oma riigile ja põhiseadusele, sest lubas Keskerakonna lahti siduda meie õigussüsteemist. Eesti iseseisvuse taastamise 25. demokraatia-aastal tahab see inimene teha Eestist oblastit, mida juhtida niisama läbipaistmatult ja õigusriiki hülgavalt nagu oblasteid juhitaksegi. See ei õnnestu enam kunagi - rahvas pole nõus. Eesti ei saa muutuda oblastiks."

Hetkel kuum