Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Osta ehituspoest kogu remont

    Bauhof pakub lisaks ehitmaterjalide müügile ka ehitusteenust.Foto: Andres Haabu

    Ehituskaupade müüjad ulatavad klientidele abikäe ja organiseerivad nende eest ära ka remonditeenuse.

    Viis sammu, kuidas tellida ehituspoest ehitusteenust

    Leia sobiv ehituspood ja uuri ehitusteenuse võimalusi.

    Vali eksperdiga koos välja sobiv lahendus, sisekujundus.

    Ekspert külastab remonditavat pinda ja paneb kokku personaalse pakkumise.

    Alagb remont ehk ehitaja teostab soovitud tööd.

    Pinna üle andmisel kontrollitakse kliendi poolt objekt.

    Allikas: K-Rauta, Bauhof, Bauhaus

    K-rauta täitis seetõttu juba neli aastat tagasi sisuliselt tühjana seisnud turuniši ning on aastate jooksul erinevatest ootustest lähtuvalt teenuste nimekirja täiendanud. Ettevõte aitab remonditöid planeerida, tarnib materjalid ja paneb need ka paika. “Meilt on võimalik tellida nii sise- kui ka välistöid, kusjuures sisetööde planeerimisel saame klienti aidata sellega, et koostame kujunduslahenduse ehk visualiseerime, kuidas tema kodu hakkab  meie poest valitud materjalidega välja nägema,” selgitas K-rauta teenuste arendusjuht Priit Tamm.
    Koostöös äriklientidest ettevõtjatega pakutakse laia teenusteringi alates WC-poti paigaldusest ja muru külvamisest kuni ahju ehitamise ja küttekehade paigalduseni. Standardsete väiketööde hinnakiri on ettevõtte kodulehel kõigile kättesaadav ning keerukamate ettevõtmiste jaoks tehakse pakkumine üldjuhul nädala või paari jooksul. “Sisuliselt ei pea kliendil olema eelnevalt enamat kui visioon ja unistus oma soovidest,” ütles Tamm.
    Näiteks vannitubade jaoks on K-rauta kodulehel olemas tasuta standardlahenduste pakett üheteistkümnest vannitoa stiilist, millele saab lisada oma vannitoa mõõtmed ning akende, uste, äravoolu ja teiste lahendust määravate detailide asukoha. Selle põhjal saab klient oma vannitoale tasuta 3D-visualiseeringu ning esialgse eelarve vajaminevate viimistlusmaterjalide, vannitoa mööbli ning santehnika loeteluga.
    Kui ükski väljapakutud stiil pole päris see, mida soovitakse, saab tellida kujundustöö ja esialgse eelarve vastavalt oma soovidele. Kolmekümneeurose teenusena valmib kaks erinevat lahendust, et tekiks võrdlus- ja valikuvõimalus. Seejuures ei kohusta visuaal materjale ega ehitustöid K-rautast tellima.
    “Kui on kindel soov teenust osta, tuleb spetsialist kindlasti ka ise kohale, et hinnata  vajaminevate tööde ja materjalide maht. Mõnikord on tarvis teha lammutustöid, teinekord ei kanna sein või põrand ühte või teist materjali jne," loetles Tamm, kes kiitis, et nad saavad tööde planeerimisel kasutada koostööpartnerite teadmistepagasit. "Kui on tarvis, kaasame santehnikud ja elektrikud, ning kui tarvis, siis professionaalse pottsepa,” selgitas Tamm.
    K-rauta jaoks on remonditööd igapäevased, vannitube on korraga töös näiteks mitu tükki. Partnerid annavad tööle kaheaastase garantii. “Me ei konkureeri ehitusturul, me paigaldame vaid neid materjale ja tooteid, mida me ise müüme, kui kliendil endal usaldusväärne ehituspartner puudub,” rääkis Tamm.
    Tamme sõnul pole ükski töö nende jaoks liiga väikese mahuga või vähetähtis. "Väiksemad asjad saavad nädala või paariga tehtud, seda muidugi eeldusel, et materjalid on laos olemas.” Mõnikord on ettevõte kliendi ootamatu hädaolukorra puhul teinud tööd ka samal või järgmisel päeval. “Üldiselt tuleb järjekordade puhul arvestada ehitussektori hooajalisusega ning suuremaid sisetöid on mõistlik tellida pigem talveperioodil, mil ehitajatel on rohkem aega ning töö saab kiiremini tehtud,” ütles Tamm.
    Ehkki töid tehakse üle Eesti, pärineb suurem osa tellimusi maakondadest, kus asuvad ettevõtte kauplused.
    Garantii tagab usalduse
    Bauhofi müügidirektori Enn Lambi sõnul tuldi tänavu remonditeenusega välja just sellepärast, et turul on sellise teenuse järele nõudlus. “Elamispindu, mis vajavad remonti, on nii Lasnamäel kui Mustamäel,” märkis ta, lisades, et ka paljud uuemad hooned on jõudnud sinnamaale, et inimesed tahaksid elamist juba värskendada.
    Kui seni leiti kodu remondiks ehitusmees pigem tutvuste kaudu, siis praegu paljud inimesed ei tea enam kedagi, kes teaks kedagi, kes remonti teeks. Suurimaks plussiks tuntud ehituspoest ehitaja tellimisel võrreldes tuttavate abile lootma jäämisega on tema sõnul garantiis. “Peab arvestama, mis on tuttava lubadus väärt ja mida mitte,” hoiatas Lamp.
    Bauhof on üle Eesti loonud partnerite võrgu, kes klientide soovide kohaselt remonti teevad, kuid klient suhtleb ise ainult poe kliendihalduriga. “Uurime välja, mida on vaja teha, teeme pakkumise ja korraldame kõik ära,” selgitas Lamp, tuues näiteks, et hiljuti sai valmis maja remont nii, et perekond läks reedel pikka nädalavahetust veetma ja pühapäeval tagasi tulles oli remont tehtud. “Selline teenus on kliendi jaoks mugav,” tõi Lamp välja.
    Bauhofist saab tellida kõiki sisetöid. Vajadusel saab tellida nii kogu maja värskendusremondi kui ka üksiku pistikupesa vahetamise. “Kuigi viimase puhul peab arvestama, et paarieurose pistikupesa vahetamine maksab paarkümmend eurot,” tõi Lamp välja, et mitme töö korraga tegemine ja suuremad mahud on majanduslikult otstarbekamad.

    Võtame kliendi riskid enda kanda

    BAUHAUS EESTI OÜ Tallinna Kaubamaja juhataja Priit Jamnes

    Olime 2010. aastal Eesti turule tulles esimene, kes hakkas ehitusmaterjalide jaemüüja kaudu klientidele pakkuma ka paigaldus- ja remonditeenust. Lisaks ostetud kaubale saab klient  tellida kas remonditeenuse kogu majale, ühele toale või lihtsalt toote paigalduse.

    Kõikides meie kaubamajades üle Euroopa on osana kaubamaja kontseptsioonist teenus nimega Vannitoamaailm, kust saab kõik vajaliku, et teha oma kodu pesuruumidest unelmate vannituba või koduspaa. Välja on pandud üle 20 vannitoalahenduse, vanne, WC-potte, keraamilisi plaate ja vannitoasisustust. Me planeerime, anname nõu, toome kohale ja teeme remondi ning paigalduse kokkulepitud ajakava kohaselt. Kokkuvõttes saab klient professionaalse teenuse ja eelarve ning ajakava raames tehtud remondi. Paigaldame ka uksi, aknaid, põrandakatteid, tapeeti või ka aiamaju.

    Iga hinnapakkumine on personaalne. Kliente on piisavalt palju, et tähtajad oleksid mõistlikud. Hooajal on graafik tihedam, vaiksemal perioodil saame teha töid kiiremini.

    Soovitame teenuse kasutamist kaaluda kohe, kui on plaanis hakata remonti tegema, kuna siis jääb ära ajakulu sobiva ehitaja otsimiseks ja materjalide komplekteerimisele kuluv aeg.

    Korraldame nii projekti asjaajamise kui ka ehitusjärelvalve. Kliendi jaoks kaob ka risk, et mingil hetkel on kadunud nii ehitaja, investeeritud raha kui ka materjalid. 

    Teenus turuhinna tasemel
    Kliendile on soodsam osta koos tööga ka ehitusmaterjalid Bauhofist. “Loomulikult, kui näiteks on soov toa seina panna mõni eriti eksklusiivne tapeet, mida meie valikus pole, täidame kliendi soovi, kuid eeldame siiski, et kõik vajaminevad pahtlid, värvid ja muud materjalid ostetakse meie poest," märkis Lamp. Selle soodustamiseks on tema sõnul loodud spetsiaalne boonusmehhanism, mis annab kliendile tavapärasest suurema hinnavõidu.
    Ehitusteenus ise on tema kinnitusel turuhinna tasemel. “Loomulikult ei suuda me ametliku ettevõttena konkureerida tuttava tuttava ehitusmehe Jüriga, kes teeb remonti töövälisel ajal, kuid hind on samal tasemel kui mõnest teisest ettevõttest tellides,” lisas ta. Unustada ei tohi ka pakutavat grantiid ja mugavust, kuna ehituspood organiseerib ise kõik, sealhulgas ka selle, et vajalikud materjalid jõuavad objektile.
    Lamp tõi välja, et inimesed ei oska ise sageli remonti tegema hakates arvestada sellega, et see nõuab oskusi ja tööriistu. “On tunnistatud, et alles kolmanda toa soovitud tasemel tegemiseks olid olemas vajalikud vahendid ja selged töövõtted,” möönis ta, soovitades teenus pigem tellida, et saada kõik toad ühtemoodi ilusaks. Ka tõi ta välja, et inimesed ei oska sageli piisavalt hästi vajalikke töid kirjeldada ja nende mahtu hinnata. Seetõttu käib neil kohal spetsialist, kes hindab kohapeal olevat olukorda.
  • Hetkel kuum
Paul Künnap: Soome ja Rootsi võidujooks terase pärast annab Eestile õppetunde
Rohepöördest tingitud tööstuse ümberorienteerumise ja ka ümberpaiknemise ajaaken ei ole lõputu. Kes esimesena suudab vajalikud investeeringud teha ja enda juurde meelitada, on järgnevateks kümnenditeks võitja, kirjutab värske näite põhjal advokaadibüroo Sorainen partner Paul Künnap.
Rohepöördest tingitud tööstuse ümberorienteerumise ja ka ümberpaiknemise ajaaken ei ole lõputu. Kes esimesena suudab vajalikud investeeringud teha ja enda juurde meelitada, on järgnevateks kümnenditeks võitja, kirjutab värske näite põhjal advokaadibüroo Sorainen partner Paul Künnap.
Balti aktsiad jätkasid tõusulainel
Neljapäeval sai sel nädalal alanud Balti aktsiate tõus jätku, kui Balti koondindeks Baltic Benchmark kerkis 0,36%.
Neljapäeval sai sel nädalal alanud Balti aktsiate tõus jätku, kui Balti koondindeks Baltic Benchmark kerkis 0,36%.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Põlva saunatootja asendas jahtunud turud ühe kliendiga USAs: “Tööd on rohkem kui peaks!”
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Teabevara on nagu ülikool
„Teabevara tunnis“ saad piiluda teabevara köögipoolele.
„Teabevara tunnis“ saad piiluda teabevara köögipoolele.
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Tesla plaan keskenduda odavamatele sõidukitele kergitas aktsia hinda
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Swedbank kaotas kasumit vähem kui SEB
Eesti kahe suurema panga tulemusi vaadates on näha, et Swedbanki kasum kahanes esimeses kvartalis vähem kui SEB-l.
Eesti kahe suurema panga tulemusi vaadates on näha, et Swedbanki kasum kahanes esimeses kvartalis vähem kui SEB-l.
Robotit arendav Eesti idufirma kaasas 1,5 miljonit eurot
Eesti idufirma 10Lines kindlustas 1,5 miljoni euro suuruse investeeringu, et laiendada tegevust Ameerika Ühendriikides.
Eesti idufirma 10Lines kindlustas 1,5 miljoni euro suuruse investeeringu, et laiendada tegevust Ameerika Ühendriikides.