Äripäev • 7. detsember 2015 kell 13:22

Tsahkna: Eesti ei kehtesta finantstehingute maksu

Tsahkna: Eesti ei kehtesta finantstehingute maksu.  Foto: Andras Kralla

IRLi esimehe Margus Tsahkna sõnul ei ole valitsusel plaani kehtestada Eestis finantstehingute maksu, kuna see halvendab meie majanduse konkurentsivõimet.

„Eesti ei tohi halvendada majanduse konkurentsivõimet läbi finantssektori tehingute maksustamise. Ka meie naaberriigid Soome, Rootsi, Läti ja Leedu ei kavanda finantstehingute maksustamist. Seega ei tule kõne alla, et Eesti oleks ainukene riik meie regioonis, kus kehtestataks finantstehingute maks. See halvendaks meie majanduse konkurentsivõimet,“ rõhutas Tsahkna täna pressiteate vahendusel.

„Olen kindel, et rahandusminister Sven Sester väljendab valitsuse selget seisukohta ka täna Euroopa Liidu rahandusministrite kohtumisel,“ lisas Tsahkna.

Tänane Äripäev kirjutas, et valitsus toetab endiselt finantstehingute maksu ideed, kuigi selle pärssivat mõju tõttu majandusele on vastu nii Eesti ettevõtjad kui ka lähinaabrid Rootsi, Soome, Läti ja Leedu.

Hetkel kuum