Virge Haavasalu • 4. veebruar 2016 kell 8:15

Telia Eesti valmis maailma koristamises kaasa lööma

Telia Eesti juhatuse liige Piret Mürk-Dubout.  Foto: Raul Mee

Telekommunikatsioonifirma Telia Eesti on valmis Teeme Ära maailmakoristusse oma panuse andma. Nad on varemgi sihtasutuse tegemisi toetanud.

Telia Eesti juhatuse liige Piret Mürk-Dubout ütles, et Teeme Ära on olnud algusest peale küll lihtne, kuid väga uuenduslik idee, mida on nii Eestis kui ka mujal maailmas saatnud fenomenaalne edu. Numbrid räägivad enda eest – sarnased aktsioonid on rohkem kui 100 maailma riigis innustanud miljoneid inimesi, lisas ta.

Lisaks Teeme Ära liikumise toetamisele on ka Telia ise algatanud projekte, et aidata kaasa ökoloogilise jalajälje vähendamisele. Näiteks on ettevõte loobunud klientidele paberarvete saatmisest ja asendanud need e-arvetega. Samuti on nad julgustanud inimesi oma vanu mobiile uute vastu vahetama, et vanad seadmed taaskasutusse jõuaksid. 

Teeme Ära sihtasutus plaanib kahe aasta pärast prügist puhtaks koristada terve maailma ja otsib selleks tuge ühisrahastusest, lootes täna algava ühisrahastuskampaaniaga Indiegogo platvormi kaudu koguda 150 000 eurot.

Panuse ettevõtmisse on andnud ärimehed. Näiteks Skype’i asutaja Ahti Heinla on üks Teeme Ära algatajatest, kes lõi 2007. ja 2008. aastal prügikaardistusrakenduse, millega sai nutitelefonidega metsa all prügi kaardistada. "Ta on meie tiimis nõuandjana endiselt kaasas," märkis Teeme Ära Maailmakoristus 2016 avalike suhete juht Meelika Hirmo. 

Heinla ja tema koostööpartnerid tulid möödunud aastal lõpul välja iseliikuva robotiga, mis toob inimestele neile saadetud pakid koju kätte. Üle aasta avalikkuse eest varjatuna valminud roboti vastu oli maailma meedias suur huvi, sellest kirjutasid nii BBC kui ka CNN, lisaks suuremad ja väiksemad tehnoloogiaväljaanded.

Hetkel kuum