Sirje Rank • 8. veebruar 2016
Jaga lugu:

Venemaa automüük põrutab allamäge

Peaminister Dmitri Medvedev AvtoVazi tehases Togliattis.  Foto: Scanpix/Reuters

Venemaa automüük jätkas jaanuaris oodatust järsumat langust, nõudes valitsuselt sektori toetamise jätkamist.

Uute autode ja kommertssõidukite müük kahanes jaanuaris aastatagusega võrreldes 29% pärast 46% suurust langust detsembris, teatas Euroopa ettevõtete assotsiatsioon (AEB) Moskvas. Agentuuri Bloomberg küsitletud analüütikud olid prognoosinud 23% langust.

Peaminister Dmitri Medvedevi sõnul kavatseb valitsus autotööstust tänavu toetada umbes 50 miljardi rublaga (650 mln dollarit) pärast 43 miljardi rubla suurust rahasüsti läinud aastal, vahendas Bloomberg.

„Jätkuv hinnainflatsioon koos väga nõrga valuutaga on peamised tegurid, mis turul veel pikalt toibuda ei lase,“ ütles AEB autotööstuse komitee juht Joerg Schreiber. „Äsjane teade valitsuse plaanist jätkata 2016. aasta esimesel poolel autotööstuse toetamist on positiivne samm.“

Valitsus pakub autolaenudele soodustusi ning allahindlust neile, kes on valmis oma vana auto uue vastu vahetama, et ergutada venemaalasi autosid ostma. Riiklikud toetused on autoturu langust märkimisväärselt pidurdada aidanud.

Nõudlus autode järele langeb Venemaal tänavu ilmselt veel vähemalt 4,7% pärast 36% suurust langust 2015. aastal, ütles Schreiber läinud kuul.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum