Äripäev • 17. veebruar 2016 kell 7:16

Trump kaaperdas Bushi kodulehe

Jeb Bushi kodulehele mineja satub hoopis tema vastaskandidaadi Donald Trumpi saidile.  Foto: Internet

USA presidendivalimiste üha teravnevas võitluses on käiku lastud järgmine relv – vabariiklaste kandidaadi Jeb Bushi koduleht on ootamatult kontrolli alt väljas, kirjutab The Washington Times.

Nimelt satuvad netikasutajad, kes lähevad Bushi saidile www.jebbush.com hoopis tema tigedaima konkurendi Donald Trumpi kampaanialehele, kus külastajale naeratab vastu tuntud sasipea, näidates näppudega võidumärki ning kuulutades oma eelvalimiste loosungiga: Teeme Ameerika uuesti suureks!

Esialgu pole teada selle veebiliikluse ümbersuunamise tagamaad. Võib olla, et Bushi leht on võlgnevuse tõttu suletud, aga see võib olla ka häkkerite kätetöö, kirjutab väljaanne. Välistatud pole ka võimalus, et tegemist on Trumpi meeskonna trikkidega.

Detsembris kritiseeris Bush Trumpi teravalt selle eest, et ta solvab oma väljaütlemistes naisi, ladinaameeriklasi ja invaliide. Sel kuul aga sattusid kaks vastast teledebatis sõnasõtta: Trumpi ärritas Bushi arvamus, et Venemaa võitleb Süüria konfliktis valel poolel. Trump leiab, et Washington ja Moskva peaksid koostööd tegema, kuid praegu kulutab USA Süürias hulga miljardeid dollareid, saamata ise aru, „kellega ja mille nimel me võitleme ja mida me seal teeme“.

USA presidendivalimised toimuvad novembris.

Hetkel kuum