Indrek Mäe • 24. juuni 2016 kell 7:34

Cameron: Brexit toimub uue peaministri juhtimisel

David Cameron  Foto: epa

Suurbritannia peaminister David Cameron teatas referendumi tulemusi kommenteerides, et rahva tahtes ei ole kahtlust ning seda kavatsetakse austada, kuid lahkumistingimustes alustab Euroopa Liiduga oktoobris läbirääkimisi juba uus valitsusjuht.

Cameroni teatel kavatseb ta kuni oktoobris toimuva parteikongressini tegeleda riigi stabiliseerimisega ning lahkub seejärel ametist, andes riigi juhtimise üle uuele peaministrile.

Uue valitsusjuhi ülesandeks jääb ka lahkumistaotluse esitamine Euroopa Liidule, mille järel algavad ühenduse ja Suurbritannia vahel läbirääkimised. Eeldatavalt oktoobris algavatel kõnelustel peab tulevane peaminister läbi rääkima lahkumistingimused ning kujundama välja saareriigi edasised suhted Euroopa Liiduga.

Hetkel kuum