• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Prantsuse meedia: Nice’i rünnakul on ISISe käekiri

  Terrorirünnak Nice'is.Foto: epa

  Ehkki ükski terrorirühmitus pole eileõhtust terrorirünnakut Lõuna-Prantsusmaa kuurortlinnas Nice’is veel omaks võtnud, meenutab toimunu ISISe juhtnööride järgi tegutsemist, kirjutab prantslaste Le Figaro.

  14. juuli Nice’i terroriakt meenutab Islamiriigi juhtnööre, mille nad saatsid laiali 2014. aastal. Toona kutsus terrorist Abou Mohammed Al-Adnani, rühmituse pressiesindaja, islamiäärmuslasi kasutama võitluses uskmatutega kõikvõimalikke vahendeid. „Kui teil pole võimalik õhata pommi või tulistada, kasutage oma leidlikkust,“ kirjutas terrorist, lisades, et „prantsuse ja ameerika jumalakartmatuid võib muude vahendite seas ka auto alla ajada ja lõikuda“.
  Ta rõhutas ka, et pole tähtsust, kes on nende ohvrid - tsiviilisikud või sõjaväelased, sest „nad kõik on vaenlased, kelle verd valada on lubatud“.
  Le Figaro meenutab, et eelmise aasta veebruaris ründas noaga mees kolme Prantsuse sõdurit, kes patrullisid ühel Nice’i väljakul. Ründaja vahistati.
  Eile õhtul rammis veokiroolis terrorist Nice’is Bastille vallutamise aastapäevasaluudi lõpuminutitel linnatänaval rahvuspüha tähistavaid inimesi, sõites rahvarohke bulvari kõnniteel siksakitades otsa sadadele inimestele. Olles läbinud inimesi alla ajades kaks kilomeetrit, avas terrorist tule, kuid hukkus ise politsei rünnakus. Meediale on kinnitatud, et terrorist oli autos üksi.
  Viimastel andmetel hukkus terrorirünnakus 84 inimest, 18 on kriitilises seisus intensiivravis ning sajad vigastatud.
  Meedia andmetel oli veoki roolis 31aastane Tuneesiast pärit kohalik elanik, kel on olnud varguste ja korrarikkumiste pärast politseiga kokkupuuteid, kuid eriteenistustele oli ta tundmatu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.