Eliisa Matsalu • 30. august 2016 kell 12:48

Hirmul OÜtajad tõstsid keskmist palka?

Kinnisvarasektoris kasvas palk mühinal.  Foto: Andras Kralla

Teises kvartalis kasvas hüppeliselt kinnisvarasektori keskmine palk. Tõusu põhjus võib olla see, et maksuamet hakkas kinnisvarafirmade OÜtamist kontrollima.

Statistikaameti andmetel kasvas teises kvartalis kõige rohkem palk kinnisvarasektoris. Tõus oli lausa kuni 10% kõrgem kui teistes sektorites – kinnisvarasektoris kasvas keskmine brutokuupalk ja -tunnipalk 23,5%, teisel kohal oli haldus- ja abitegevuse valdkond, kus kasvas palk 13,5%.

Domus Kinnisvara juhatuse liikme Ingvar Allekandi sõnul võib nende sektori palgakasvu suur tõus tuleneda sellest, et maksuamet otsustas aasta alguses luubi alla võtta maaklerite OÜtamise teema. „Ma ei julgeks öelda, et teine kvartal millegi muu pärast eriline oli,“ ütles ta. Kui palju Domus Kinnisvaras keskmine palk sel ja järgmisel aastal kasvab, ei oska Allekand hinnata, kuna palka makstakse tulemuste järgi. „Käib hirmus töötegemine ja loomulikult on sellel ka tulemusi. Kes on tublid, need ka teenivad hästi,“ ütles ta.

Äripäev kirjutas veebruaris, et maksuamet võttis vaatluse alla kinnisvarafirmad, et leida võimalikke varjatud töösuhteid. Nimelt ostavalt paljud kinnisvarafirmad maakleriteenuseid sisse.

Hetkel kuum