Paldiski sadamapõleng tegi linnarahva ärevaks

07. september 2016, 12:15
Paldiski Põhjasadam
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160907/NEWS/160909795/AR/0/Paldiski-Põhjasadam.jpg

Pühapäeval puhkes Paldiski Põhjasadamas tõsine tulekahju, kus sadama alal põlenud ladu kustutas öö läbi mitu tuletõrjekomandot. Kuna linnarahval paluti põlengu ajal püsida siseruumides, siis tekkis inimestel hirm, et põleb sadama alal ladustatav ammooniumnitraat.

Häirekeskus sai teate Paldiskis põlevast 14×60meetrisest laohoonest pühapäeva õhtul kell 9, tulekahju likvideeriti esmaspäeva hommikul kella poole kuueks. Õnnetuses ükski inimene kannatada ei saanud.

Paldiski Põhjasadama põleng

Paldiski Sadamate ASi juhatuse liige Aleksandr Kovaljov kommenteeris Delovõje Vedomostile, et põlenud laohoone oli sadamatööliste kasutuses, selles hoidsid nad oma tööriistu ja tarvikuid. Päästjate sõnul hoiti laos ka diislikütust ja värve.

Kovaljov rõhutas, et tuli ei kahjustanud ühegi sadama kliendi vara. Ka põlenud laohoonet ise, mis on tsaariaegne ehitis ning muinsuskaitse objekt, saab renoveerida, sest hoone kivimüürid praktiliselt kannatada ei saanud.

Paldiski Põhjasadama põleng

Jutud põlevast mürgist

Kuna päästeamet soovitas Paldiski elanikel põlengu ajal hoida aknad-uksed kinni ning püsida siseruumides, tegi see soovitus inimesed ärevaks ning hakkasid levima jutud, et kuna sadama alal ladustatakse ammooniumnitraati, on linna kohale tõusnud must suits mürgine. Paldiski Sadamate AS kinnitas Delovõje Vedomostile, et jutt ammooniumnitraadist ei vasta tõele ning sadama alal ei leidu seda ega ühtegi teist mürgist lasti.

Samas on Paldiski Sadamate ASile kuuluval operaatoril Palsteve OÜ ohtlike kemikaalide töötlemisluba ning firma kuulub suurõnnetuse ohuga ettevõtete  B-kategooriasse. Palstevel on ka ammooniuminitraadi käitlemise luba.

Päästeameti sõnul sai laohoone nii suuri tulekahjustusi, et ameti eksperdid ei oska veel põlengu täpset põhjust öelda. Esialgsetel andmetel võis põlengu põhjustada lühis. „Kuna laohoone sai tulekahjus kõvasti kannatada, siis on praegu keeruline öelda, mis seal tegelikult oli. Tulekustutid me leidsime,“ lisas Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs.

Ka seda, palju renoveerimine maksma võib minna, pole Paldiski Sadamate AS veel kokku arvutanud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. September 2016, 12:25
Otsi:

Ava täpsem otsing