Toomas Tool sihib Oliver Kruuda piimatööstust

Toomas Tool võib omandada Tere?  Foto: Andres Haabu
Äripäev • 17. november 2016 kell 7:58

Lisaks Maag Grupile näitab Oliver Kruuda piimandusimpeeriumi ülesostmise vastu huvi ka ärimees Toomas Tool ja tema huviorbiiti kuuluv Läti piimatööstus Tukuma Piens.

Maaleht kirjutab, et Läti piimatööstus AO Tukuma Piens on viimasel ajal jõudsalt laienenud, tootmisvõimsust kasvatanud ja jõudnud otsaga Leetu. Loogiliselt oleks aeg Eestiski kanda kinnitada, eriti arvestades, et Tere käes on kolmandik Eesti piimatoodete turust.

Äriringkondades keerlevad jutud, et just Toomas Tool on paigutanud raha Läti Tukuma tööstuse arendamisse, selle kaudu ka laienemisse Leedu piimandusärisse ning sihib nüüd Eesti turgu.

Muide, Tukuma Piensi eestlasest juht Otto Tamme on varem Kruudat võlanõuetega pommitanud – 2009. aastal omandas tema firma Dalton Eesti 47 miljoni krooni (kolme miljoni euro) suuruse võlanõude Tere toonase emafirma Luterma vastu. Siis päädis asi Luterma pankrotiga. Viimasel kümnendil on Otto Tamme olnud seotud mitme Toomas Tooli osalusega äri juhtimises nii Eestis, Lätis kui ka Valgevenes.

Loe edasi Maalehest.

Hetkel kuum