Krüptorahaskeemi Eesti juht: armusin võrkturundusse

Nano Clubi Eesti eestvedaja Erik Nurm.  Foto: Andres Haabu (kaader videost)
Kristel Härma • 19. jaanuar 2017 kell 4:00

Hiltoni hotellis liitujaid värvanud krüptorahaskeemi Nano Club Eesti juht Erik Nurm eitas, et tegemist on püramiidskeemiga - see on võrkturundus, mida ta lihtsalt armastab.

Pärast kella kahest seitsmeni kestnud „finantsüritust“ intervjuud andma tulles ütleb Nano Clubi Eesti eestvedaja Erik Nurm vabandavalt, et tal on seljataga pikk tööpäev ning on vaja tegelda väliskülalistega. Teisel katsel intervjuud andma tulles vaatab ta uurival pilgul ringi ning pakub välja teha videointervjuu hoopis Hiltoni hotelli laest rippuvate dekoratiivsete kuulikeste ees, et taust jääks ikka ilus.

Meiega liiguvad kaasa turvamehed, kes terve ürituse kõike pingsalt jälgisid. Nurm palub turvamehel intervjuud ka enda tarbeks telefoniga filmida. „Kas te tõesti arvate, et olete võimelised sellise globaalse unikaalse ettevõtte osas jõudma täna järeldustele, mida see tegelikult kujutab endast?“ küsib Nurm. Ka peab ta vajalikuks mainida, et skeemid on maailmas kõik asjad, kuid üks asi, mida Nano Club ei ole, on püramiidskeem. Eestis on tema sõnul sellega liitunuid neljakohaline arv.

Milline on teie roll selles skeemis?

Skeemiks kutsute seda? Okei. Ma usun, et paljud maailma organisatsioonid ja tavaettevõtted on ka skeemid, ükskõik, mida üles ehitatakse. Ma võtsin selle info eelmise aasta veebruarikuus, sain ettevõtte liikmeks, ja mul on väga kerge täna usaldada ettevõtte omanikke, keda olen korduvalt ka kohanud. Mul ei ole mingit management´i rolli või midagi taolist, mina olen võrkturundaja ja mulle väga-väga meeldib see valdkond. Me oleme kaasa aitamas ühele detsentraliseeritud krüptovaluutale ja selle väärtuse tõusule ning ühtlasi saame osaleda selles ettevõttes.

Kõige uuem asi on meil näiteks kinnisvara. Meil toimub see ühisrahastuse käigus, mis on absoluutselt kõikides maailma riikides legaalne.

Kuidas see ühisrahastus teil käib, täna rääkisite vaid pakettide müügist?

Inimesed võivad ise otsustada, kas soovivad ettevõttega liituda või mitte, ehk siis neile antakse teatud väärtust digitaalpaketile pealekauba, kuna tänapäeva situatsioon lihtsalt on selline nagu ta on. Ma olen teile saatmas ettevõtte väga imponeerivaid business prospectus´eid, mille alusel on teised globaalsed ettevõtted ka vägagi seotud. Sealt te näete, kuidas raha tuleb, kuidas kindlasti seda ettevõtet ei saa püramiidiks nimetada. Uskuge mind, mulle on esitletud umbes 240 taolist ettevõtet ja ma olen 239 neist ära öelnud. Ja mul on ka tütreke ja nii edasi, seega te natuke ennatlikult nimetate meid skeemiks.

Kuidas te saate lubata nii suurt tootlust ja väita, et krüptoraha väärtus ainult tõuseb?

Frenk Colasanti on inimene, kes on hästi palju detsentraliseeritud krüptovaluutasid loonud maailma ja tema lõi ka Nano coin´i. Tema tehnoloogiaettevõte ei kontrolli selle coin´i väärtust. Samamoodi ei kontrolli meie ettevõte selle coin´i väärtust. Detsentraliseeritus on see, millesse ma teise asjana armusin peale võrkturunduse. Meile üldse ei meeldi ju, mis täna pangad meiega teevad ehk siis keskpangad ning neid kontrollivad elitaarsed isikud.

Kuidas ikkagi teie krüptorahal väärtus tekib?

Kui ükskõik mis tootel on väga suur nõudlus, mis meie puhul on reaalselt olemas, lükkab see ükskõik millist väärtust üles. Kui sul oleks ainuke klaas vett maailmas, siis muidugi selle väärtus inimvajaduste põhiselt on väga suur. Krüptovaluutadel detsentraliseeritud versioonis on piirkogus valuutat, mida inimene võib endale soetada, ning asi on lihtne – bitcoin tõusis ligi 12 miljonit korda, mis on maailma ajaloo parim investeering.

Erik Nurm

Nano Clubi Eesti liider on tegelenud enne mitme püramiidskeemiga, ka krüptorahaskeemiga Octacoin.

Muuhulgas klubiürituste korraldajana töötanud mees on võitnud konkursi Manhunt 2001 ja valitud meesmodellide võistlusel maailma elegantseimaks meheks.

Me oleme samal baasil loodud coin, aga meid eristab see, et me oleme uus coin turul, mis on ettevõtte bilansiga lausa tagatud. Me rääkisime inimestele kolm kuud tagasi, et on üks krüptovaluuta maailmas, mis arvatavasti poolteist kuud hiljem hakkab päris kenasti väärtuses kasvama, kasvab iseseisvalt, toetuvalt rakendatavusele, toetuvalt sellele, et meil on e-rahakotid. Meil on kõik vajalik, et hoida neid samu coin´e meie endi arvutites.

Eesti Krüptorahaliidu juhtivad liikmed on samamoodi kinnitanud, et meil pole mitte mingit muret ka minna coinmarketcap.com'ile (veebilehekülg, mis näitab tunnustatud krüptovaluutade hindu ja viimaste tehingute arvu – toim.), seda ükskõik mis ajahetkel, aga meie ettevõte ise otsustab, millal see võiks hakata toimuma.

Isegi kui ettevõte aastate pärast kokku kukub, sul on reaalne väärtus metsiku nõudlusega coin´il, mida sa saad endiselt eurode vastu vahetada, sest inimesed hoiavad seda enda e-rahakotis.

Rootsi hasartmängude liit esitas Nano Clubi kohta politseisse avalduse, kuidas te seda kommenteerite?

Avaldusi võib teha üks või teine organisatsioon. Te peate mõistma, et ükski usaldusväärne allikas ei ole mitte ühtegi negatiivset artiklit kirjutanud Nano Clubi kohta ja me oleme päris pikalt juba eksisteerinud. See avaldus võib tähendada, et neil on hall aimdus võrkturundusettevõtetest või teatavat väärtust pakkuvatest ettevõtetest. Nad ei pea ju olema spetsialistid ettevõtte osas, mille sarnast pole kunagi varem eksisteerinud.

Mis on selle taga, et Nano Club on Crypto888 juba kolmas nimi?

Selle jutu taga olev lehekülg teenib ilmselgelt ainult klikkide pealt ja tekitab ainult negatiivseid postitusi.

Kas see ei ole siis sama ettevõte?

Meid ei seo täna Crypto888ga mitte miski.

Saate seda kindlasti väita?

Jaa, absoluutselt.

Kes on ettevõtte omanik ja kus on see registreeritud?

Ettevõtte tegevjuht võib teile seda kommenteerida ja see pole minu teema enam. Mina tahan oma head kolleegid ja väga vahvad inimesed viia õhtusöögile kohe praegu, sest meedia on piisavalt palju tänasest päevast mu aega võtnud.

Hetkel kuum