Äripäev • 3. veebruar 2017 kell 5:43

Eestis lähevad uued autod nagu soojad saiad

Toyota oli jaanuaris populaarseim auto.  Foto: Andras Kralla

Aasta esimesel kuul müüdi Eestis 2026 uut sõiduautot, mis ületas möödunud aasta jaanuarikuu müügi 13,5 protsendiga. Veelgi jõudsamalt kasvas tarbesõidukite müük, milliseid läks kaubaks 16,2% rohkem kui mullu, teatas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit.

Sõiduautode segmentidest kasvas talvekuule omaselt maasturite müük, sealjuures just keskmiste maasturite, mida müüdi rohkem kui väiksema keskklassi autosid. Samas langes veidi eelmise aasta jaanuariga võrreldes väiksemate maasturite osakaal. Elektriautosid müüdi jaanuaris 5 ja hübriide 104. Eksporti läks 62 sõiduautot.

Alanud aasta jaanuaris oli automarkidest edukaim Toyota 331 sõiduautoga. Esikolmikusse mahtusid veel Volkswagen 223 ja Škoda 167 müüdud sõiduautoga. Mudelitest osutus populaarseimaks Honda CR-V, mida müüdi 95. Järgnesid Toyota RAV4 ja Volkswagen Passat, vastavalt 87 ja 82 müüdud autoga.

Tarbesõidukeid müüdi alanud aasta jaanuaris 553 ehk siis 16,2% rohkem kui mullu jaanuris. Edukaimaks margiks osutus Volkswagen 79 tarbesõidukiga. Teist kohta jagasid Volvo ja Citroen 63 sõidukiga.

Väga suur oli jaanuaris veokite osakaal ja selles segmendis oli edukaim Volvo 63 veokiga. Hästi läksid kaubaks ka Scania veokid, mida müüdi jaanuaris 53. Kolmandat kohta jagasid DAF ja MAN 15 müüdud veokiga.

Hetkel kuum