Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tammeoksa Hollandi firmast liigub raha tagasi Eestisse

  Äripäeva andmetel liikus Eesti Keskkonnateenuste enamusosaluse müügist teenitud raha Hollandis registreeritud firmasse Dommel B.V. See Anti Tammeoksa kontrolli all olev ettevõte on aga ilmunud välja mitmes teises tehingus.

  Hollandi äriregistrisse tehtud päringust selgub, et kuni 2012. aasta novembrini kellegi Jan de Vriesi juhitud ning tema omandusse kuulunud Dommel B.V.-st viivad praegu niidid finantsteenuseid pakkuva BK Corporate International B.V.-ni. Viimane pakub kodulehe järgi privaatpanganduse, fondidesse investeerimise ning perekonna vara majandamise teenust.
  Tänases artiklis "Saladuseloori mässitud jäätmeäri" kirjutame, et Eesti Keskkonnateenuste omanikeringis võis olla varjatult Reformierakonna ning IRLiga seotud sõpruskond, kelle hulka kuulub ka Anti Tammeoks. Ettevõtte enamusosaluse müügist saadud raha võis aga liikuda Hollandi firmasse Dommel B.V.
  Tammeoks ise kinnitas täna Äripäeva küsimustele vastates, et Dommel B.V. on tema kontrolli all olev ettevõte. “Mina olen selle omanik, rohkem kasusaajaid sellel ettevõttel ei ole ja mingit tulu ükski teine isik sealt samuti saanud pole,” oli ainus kommentaar, mille Tammeoks kirjalikult Äripäevale saatis. Eesti Keskkonnateenuste ASi puudutanud küsimustele jättis Tammeoks vastamata.
  Eelmisel kevadel ostis OÜ Eesti Plast pankrotipesast välja Järvamaal tegutsenud plastijäätmete ümbertöötleja Rexest Grupp OÜ varad. Varade hind oli enampakkumisel 1,17 miljonit eurot ning ostu järel seadis Eesti Plast kogu oma vallasvarale kommertspandi Dommel B.V. kasuks summas 1,2 miljonit eurot. Kommertspandi seadmise lepingu järgi esindab Dommel B.V-d Raidla Ellex vandeadvokaat Martin Triipan.
  Eesti Plasti omanikuks oli jaanuarini mittetulundusühing Parem Tulevik, mille juhatuses oli lõppenud aasta detsembrini endine hoiupankur ning varem aastaid Eesti Raudtee juhatusse kuulunud Priit Haller. Praegu on Parema Tuleviku juhatuse liige Toomas Tauts ning Eesti Plasti osa on Kalevi Palutederi nimel.
  Ametlikult oli Tammeoks aastaid MTÜ Eesti Pakendiringlus tagasihoidlikul logistika- ja tootmisjuhi ametikohal. Kuid teda peeti inimeseks, kes kontrollis nii Eesti Pakendiringluse kui ka MTÜ Eesti Rehviliit, MTÜ Elektroonikaromu ning nendega seotud ettevõtete tegemisi ja raha liikumisi.
  Praegu ootab Harju maakohtus otsust kriminaalasi, milles Tammeoksa süüdistatakse EASilt ning KIKilt Euroopa Liidu abiraha väljapetmises. Tammeoksa kaitseb Dommelit esindanud advokaat Martin Triipan.
  Ühel varasemal, küll süüdistusega kohtusse mitte jõudnud Võru Jäätmekeskust puudutanud kriminaaluurimisel viitas prokuratuur Tammeoksa lähedastele suhtele KIKi esindajatega ning tema kõrgele positsioonile jäätmekäitlusvaldkonnas.
  Maksuamet näeb arvestuses alusetut rida
  Ka plastitöötleja Rexest Grupi omanikuvahetus pole riigi ametiasutustele märkamatuks jäänud. Septembris andis Tallinna halduskohus oma määrusega maksu- ja tolliametile loa seada riigi kasuks arest Eesti Plasti ettemaksukontole summas 182 427 eurot. Maksuameti hinnangul on Eesti Plast kajastanud aprilli sisendkäibemaksu arvestuses Rexest Grupi tervikvara soetuselt alusetult käibemaksu summas 195 000 eurot.
  Jäätmekäitlusäris liikuv informatsioon Hollandi firma Dommel B.V. raha päritolu kohta, mis kohtumääruseski äramärkimist leidis, võiks Eesti uurimisasutuste teravdatud tähelepanu pälvida.
  Tallinna vanalinnas Toom-Kooli tänaval asub kaks korterit, millel olid hüpoteegid Hollandi firma Dommel B.V. kasuks.Foto: Andras Kralla
  Dommel B.V.-st tuli eelmisel aastal veelgi raha. Kõigepealt seati Hollandi firma kasuks hüpoteegid kahele Tallinna vanalinnas Toom-Kooli 23 asuvale korterile.
  Esimesel korteril, mille omanik on hiljuti pakendite tootjavastutusäri maha müünud Eesti Pakendiringluse juhataja Aivo Kangus, oli eelmise aasta veebruarini ligi 100 000 euro suurune hüpoteek DNB Panga kasuks. Hüpoteegi kustutamise järel ilmus sinna kohe uus 390 000 euro suurune hüpoteek meile juba tuttava Dommel B.V. kasuks.
  Samas majas on ka teine korter, mille soetas üle-eelmise aasta septembris ärinaise Terje Krossi ettevõte Fertanos OÜ.
  Eelmise aasta veebruaris vahetas korter omanikku, kui selle omandas Terje Krossi äripartneri Monika Rõbtšenko firma OÜ Oiu Veski. Ka sellele korterile seati Hollandi firma Dommel B.V. kasuks hüpoteegid. Kahe hüpoteegi kogusumma oli täpselt sama suur kui Kanguse korteril – 390 000 eurot.
  Praegu enam Oiu Veski korteril Dom­meli hüpoteeki ei ole.
  Selle aasta jaanuaris tegi suure kinnisvaratehingu Tammeoksa äriimpeeriumiga seotud Nelitäht OÜ, kui Tallinna kesklinnas Toom-Kuninga 20a osteti luksuslik hoone. Lähikonnas on Eesti rahvusraamatukogu, Saksa saatkond, Prantsuse saatkond ja park. Ka selle hoone hüpoteegid seati Citadele banka ja Dommel B.V. kasuks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ehituspood Viimsis paneb uksed kinni: "Ootame tormiseid aegu“
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Tõnu Mertsina: kõrged energiakulud ja elukalliduse kasv vähendavad nõudlust
Kui varem oli euroala peamine mure häired tarneahelates, siis juba mõnda aega on selleks kõrged energiakulud ja elukalliduse kasv, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Kui varem oli euroala peamine mure häired tarneahelates, siis juba mõnda aega on selleks kõrged energiakulud ja elukalliduse kasv, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Föderaalreservi president: majanduslanguseni tuleb käia veel märkimisväärne tee
USA Föderaalreserv ei ole veel tõstnud intressimäärasid tasemele, mis piirab majanduskasvu ja karmistamisel on veel märkimisväärne tee käia, ütles New Yorgi Föderaalreservi president John Williams.
USA Föderaalreserv ei ole veel tõstnud intressimäärasid tasemele, mis piirab majanduskasvu ja karmistamisel on veel märkimisväärne tee käia, ütles New Yorgi Föderaalreservi president John Williams.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
LinkedIni ekspert juhtidele: tehke rohkem kisa ja kära, hoiate raha kokku
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Hirmust tuleb rääkida, et seda mitte karta
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA tänavune julgeolekuabi Eestile tõusis 140,5 miljoni dollarini
Ameerika Ühendriikide Kongress võttis eelmisel nädalal vastu eelarve lisapaketi, mis muuhulgas näeb ette 2022. aastal Eestile suunatud julgeolekuabi suurenemist 140,5 miljoni dollarini.
Ameerika Ühendriikide Kongress võttis eelmisel nädalal vastu eelarve lisapaketi, mis muuhulgas näeb ette 2022. aastal Eestile suunatud julgeolekuabi suurenemist 140,5 miljoni dollarini.

Olulisemad lood

Lõuna-Eesti hotellifirma omanik: toetustega on mindud üle piiri
Praeguses energiakriisis kasvatab riigipoolne toetussüsteem abituid inimesi, usub Võrus Kubja hotell-loodusspaad majandav Aigar Pindmaa.
Praeguses energiakriisis kasvatab riigipoolne toetussüsteem abituid inimesi, usub Võrus Kubja hotell-loodusspaad majandav Aigar Pindmaa.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.