Sirje Rank • 6. aprill 2017
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Rootsi sai Amazoni suurinvesteeringu, miks?

Amazon Web Services teeb Rootsi kolm andmekeskust – Västerasi, Eskilstunasse ja Katrineholmi.  Foto: Scanpix/Reuters

Maailma ühe kõige kiiremini kasvava pilveteenuste ettevõtte Amazon Web Services otsus teha Stockholmist oma Põhjala keskus tekitas soomlastes kohe küsimuste – milles meie halvemad oleme, et sellised investeeringud Rootsi lähevad.

Amazon Web Services (AWS) teatas sel nädalal, et teeb Rootsist ühe oma suure andmekeskuspiirkonna. See tähendab kolme andmekeskuse rajamist – Västerasi, Eskilstunasse ja Katrineholmi, mis oleksid valmis juba tuleval aastal. Perspektiivis võib see tähendada miljarditesse dollaritesse ulatuvaid investeeringuid.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Jaga lugu:
Hetkel kuum