Mait Kraun • 1. juuli 2017 kell 11:00

Trükifirma kasvatas kasumit ning laienes välismaal

Print Besti trükikoda.  Foto: Print Best

Trükifirma Print Best suurendas tublisti kasumit ja laienes eksportturgudel.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et trükiteenuseid pakkuva Print Best OÜ müügitulu kasvas 2016. aastal 22 protsenti, 9,10 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga). Ärikasum suurenes 122 226 euro võrra, 535 802 euroni.

Mullu töötas ettevõttes keskmiselt 97 inimest, võrreldes 2015. aastaga langes see näitaja 2 võrra. Käive töötaja kohta tõusis 24 protsenti, 93 809 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 13 protsenti, 1070 euroni kuus.

Unknown body type: x-im/content-part infopank

Ettevõtte peamised tootmisartiklid on pehme- ja kõvakaanelised raamatud ja erinevad tootekataloogid. Suurem osa toodangust (ca 83 protsenti) eksporditakse otse ja läbi vahendajate Euroope Liidu riikidesse. „Käibe kasvu osas oli suurimaks edasiminekuks koostöö alustamine Skandinaavimaade suurkirjastajatega,“ kirjutas ettevõte tegevusaruandes.

„Järgmisel aruandeperioodil (2017) on peamine eesmärk eelnevate aastate jooksusl saavutatud võimsuse hoidmine ja juhtiva positsiooni hoidmine raamatutrükiturul.“

Ettevõtte omanikud on Priit Viira (ettevõtte Tradeunion OÜ kaudu, 75protsenti) ja Tarmo Laagus (ettevõtte Mahe Group kaudu, 25 protsenti). Omanikud võtsid ettevõttest mullu 20 000 eurot dividende. 2015. aastal maksti omale dividendidena välja 10 000 eurot.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Hetkel kuum