• Jaga lugu:

  Pere- ja eriarstid võtsid dividende

  Mullu Dividendi TOPi jõudnud perearstid määrasid peale ühe erandi ka tänavu endale majandustulemuste eest dividende. Hästi läks ka eriarstide firmadel, kirjutab ajaleht Meditsiiniuudised.

  Vaatlesime nende perearstifirmade 2016. aasta majandusaruandeid, kes 2015. aasta aruannete põhjal määrasid omanikele vähemalt 50 000 eurot dividende omaniku kohta. Selliseid ettevõtteid oli kuus. Nii määras mulluses perearstide dividendide TOPis II kohal olnud Perearst Jelena Bozikjan OÜ omanikule 2016. majandusaasta eest dividende 35 000 eurot. 2015 määrati dividende 54 000 eurot. Dr Bozikjan on ettevõtte ainuomanik.
  Kahe võrdse omanikuga Perearst Jevgenia Kulikova OÜ määras seekord omanikele dividende kahepeale 20 000 eurot, aasta varem aga kokku 100 000 eurot. Perearst Ülle Perend OÜ (üks omanik) määras seekord 40 000 eurot dividende, aasta varem 50 000 eurot. Mullu samuti 50 000 eurot dividende määranud Perearst Katrin Akkel OÜ (üks omanik) määras seekord dividende 67 721 eurot.
  Kõigil nii hästi ei läinud. Näiteks perearsti ja tervishoiuvisionääri Madis Tiigi Terviseagentuur OÜ langes mullu 17 500 euro suurusesse kahjumisse. Käive oli mullu 766 000 eurot. Dividende on kahel viimasel aastal lubatud kokku 35 000 eurot. Seekord neid ei määratud.

  eurot oli möödunud aastal Elite kasum. Aasta varem oli kasum 240 000.

  Eriarstiabi dividendikursil
  Hambaravikliinikul Kliinik32 müügikäive (3,3 mln eurot) ja kasum (212 000 eurot) võrreldes 2015. aastaga mõnevõrra vähenesid, kuid samas maksis ettevõte omanikele korralikke dividende, 271 698 eurot. Kliinik32 asutasid 2007. aastal kuus Eesti hambaarsti – Lauri Vahtra, Piret Väli, Kirsten Nigul, Triin Lindma, Reet Pallase ja Anton Garajev. Lisaks kuuluvad osanike hulka ka Martin Martma ja Laura Aluoja.
  Taastava Kirurgia Kliinikul läks mullu korda pärast paar aastat väldanud kahjumist tagasi kasumisse jõuda. Kliiniku käive mullu suurenes, olles 2,66 mln eurot tunamulluse 2,5 mln asemel. Kasum oli 44 000 eurot tunamulluse 7000 euro suuruse kahjumi vastu. Nagu ka aasta varem, määrati omanikele dividendiks 30 000 eurot. Aktsiad jagunevad järgnevalt: Tiit Meren 36%, Andrus Loog 36%, Koit Kägo 18%, Olavi Vasar 10%.
  Omanikele määrati dividende 80 000 eurot ka Ortopeedia Arstid ASis. Kliiniku käive ja kasum kasvasid, kasum oli mullu 280 000 eurot ja käive 2,3 mln eurot. Omanikeks on viis arsti, kes ka samas töötavad (Tauno Kalvet, Karl-Andres Kants, Armin Heiman, Mihkel Mardna, Madis Rahu), kõigile kuulub enam-vähem viiendik.
  Stabiilselt maksab dividende Eesti Diabeedikeskus. Viimasel kahel aastal (2015 ja 2016) on väljakuulutatud dividendi kogusummaks olnud 80 000 eurot ja ka eelmise aasta majandustegevuse eest maksab ettevõte omanikele 80 000 eurot.
  Tartus asuv Andrei Sõritsa kliinik Elite jagas ka eelmisel majandusaastal dividende 150 000 eurot. Aruandeaasta kasumiks oli Elitel mullu 48 000 eurot, mis võrreldes 2015. aastaga vähenes – toona oli kasumiks 200 300.
  Haigekassa lepinguta tegutsev Qvalitas Arstikeskus ASi majandusaasta lõppes mullu 240 000eurose puhaskasumiga, 2015. aastal oli puhaskasumiks 311 000 eurot. Kliiniku müügitulu kasvas. Ettevõte maksis omanikele dividende 115 000 eurot. Peamised omanikud on läbi ettevõtete Martin Kõdar, Erki Mölder (neile kuulub enamusosalus), Anneli ja Tõnu Velt, viimane on ka ettevõtte tegevjuht.

  Väga suur erakorralise meditsiini osakaal tekitas 2016. aastal meile rekordiliselt suure lepingu ületäitmise.

   

   

  Kõik dividende ei maksa
  Dividende küll ei maksnud, kuid kasvatas hästi kasumit Tallinnas tegutsev SA Kõrva-Nina-Kurguhaiguste Kliinik, mille 2016. aasta tulemiks oli 110 500 eurot üle-eelmise aasta 26 000 euro vastu. Ettevõtte juhatuse liikmed on Oliver Vaide, Margus Luht ning Sven Kivioja.
  Erakliinik Fertilitas kasvatas küll mullu käivet, kuid andis pisut järele kasumis. Fertilitase käive oli mullu 5,66 mln eurot ja kasum 144 000 eurot. Aasta varem oli käive 5,4 mln eurot ja kasum 180 000 eurot. Dividende omanikele 2016. aasta eest ei määratud, kuid varasema aasta eest maksti eelmisel aastal välja 90 000 eurot. Fertilitase omanikeks on Suur Visiit OÜ (palju omanikke, 50% ulatuses Viisemann Holdings) ja Viisemann Investments (üks omanikke Andres Viisemann). Kolmandik kuulub Ifert OÜ-le (omanik kliiniku juhataja Ivo Saarma).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Personalijuht: ainult kaugtöö toob negatiivsed tagajärjed
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
BP teenis suure kasumi ning maksab kopsakat dividendi
Suurbritannia naftafirma BP suurendas dividende ning aktsiate tagasioste, samuti suudeti teises kvartalis teenida oodatust rohkem kasumit, mis pani aktsia kiiresti tõusma, vahendab Reuters.
Suurbritannia naftafirma BP suurendas dividende ning aktsiate tagasioste, samuti suudeti teises kvartalis teenida oodatust rohkem kasumit, mis pani aktsia kiiresti tõusma, vahendab Reuters.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Kantsler Priskel tuleb ametist lahkuda
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.