Äripäev • 4. detsember 2017 kell 6:46

HKScan maksis eksjuhtidega seotud firmadele miljoneid

Mati Tuvi ja Teet Soorm  Foto: Elmo Riig, Sakala/Scanpix

HKScan ostis mullu ja tunamullu oma eksjuhtide Teet Soormi ja Mati Tuviga seotud firmadelt miljonite väärtuses kaupu ja teenuseid - kahe aastaga kokku 12 miljoni euro eest.

Erinevalt HKScan Eesti varasematest majandusaasta aruannetest on 2016. aasta aruandes eraldi toodud välja tegevjuhtkonnaga seotud ettevõtted ja neilt ostetud kaupade ja teenuste väärtus kahe viimase aasta jooksul, kirjutas Postimees.

Tegevjuhtkonnaga seotud ettevõtetelt osteti 2016. aastal kaupu 4,5 miljoni euro väärtuses ja 2015. aastal 5,2 miljoni euro väärtuses ning teenuseid on HKScan neil aastail ostnud tegevjuhtkonnaga seotud ettevõtetelt vastavalt 1,3 miljoni ja miljoni euro väärtuses.

HKScan Eesti mulluses majandusaasta aruaandes on loetletud kõik tegevjuhtkonnaga seotud firmad: Lõpe Agro OÜ, Saimre Seakasvatuse OÜ, Linnamäe Peekon OÜ, Ovolex OÜ, Saumet Service OÜ, Helkma Trans OÜ, Hannora OÜ, Paadrema Agro OÜ, Farmitek OÜ.

Eelmisel nädalal said HKScani eksjuht Teet Soorm ja endine seakasvatusdivisjoni direktor Mati Tuvi kahtlustuse oma endise tööandja raha omastamises suures ulatuses ja rahapesus - Soormi ja Tuviga seotud ettevõtted müüsid aastaid praeguse HKScan Eesti ettevõtetele sigu, mune ja teravilja.

Hetkel kuum