Äripäev • 18. detsember 2017 kell 6:03

Milline oli tänavu Eesti kõrgeima palgaga amet?

Palk.  Foto: PantherMedia/Scanpix

Tööandjate avalikult pakutud rekordpalganumber tööportaali CVKeskus.ee andmebaasis pärines müügijuhi töökuulutusest - pakkumine ületas 10 000 euro piiri.

"Lõppeva aasta kõrgeim palganumber pärineb müügijuhi tööpakkumiselt, kus lubati palka, mis võib ületada ka 10 000 euro suuruse brutokuupalga piiri," ütles CV Keskuse Balti kommunikatsioonijuht Henry Auväärt.

"Järgnevad kohad avaliku palgapakkumise edetabelis hõivasid IT- ja energeetika sektori tööpakkumised, kus lubati võimalust teenida üle 6000 euro suurust brutokuupalka."

Valdkondade lõikes pakuti sel aastal suurimat palka juhtimis-, IT-, ehitus- ja kinnisvarasektoris. Keskmine pakutav palganumber oli neis valdkondades vastavalt 2342 eurot, 2172 eurot ja 2114 eurot. Ehitussektori kõrget palka vedasid aga tööpakkumised, kus otsiti tööjõudu välisriiki.

Edetabeli alumise osa valdkondade pakutavad palgad jäid tippudele üle kahe korra alla. "Toitlustuse, klienditeeninduse, turvateenuste ning hariduse ja teaduse valdkonna töökuulutustes lubati keskmiselt 1000 euro lähedast brutokuupalka," nentis Auväärt.

 

Keskmised palgapakkumised töökuulutustes.  Foto: CV Keskus
Hetkel kuum