Äripäev • 6 aprill 2018

Veebruaris ööbis Eestis rohkem turiste

Hotell  Foto: PantherMedia/Scanpix

Eesti majutusettevõtetes peatus veebruaris 210 000 sise- ja välisturisti ehk 3000 turisti enam kui eelmise aasta samal kuul, teatas statistikaamet.

Mulluse veebruariga võrreldes suurenes välisturistide arv majutusettevõtetes 2% võrra. Välisturistid moodustasid 55% turistide koguarvust. Kokku kasutas veebruaris majutusettevõtete teenuseid 115 000 välisturisti, kellest 45% saabus Soomest, 14% Venemaalt ning 10% Lätist.

Võrreldes eelmise aasta veebruariga saabus vähem turiste Soomest (5%) ja Venemaalt (7%), Läti turiste oli 8% enam. Samuti saabus rohkem turiste Rootsist, Ameerika Ühendriikidest, Suurbritanniast ja Saksamaalt. Norra ja Leedu turiste peatus majutusettevõtetes vähem kui eelmisel aastal samal ajal. Ööbinud välisturistidest 66% tuli Eestisse puhkama, 27% oli tööreisil ning ülejäänutel oli muu põhjus. Kolm neljandikku välisturistidest eelistas Tallinna majutusettevõtteid.

Veebruaris peatus majutusettevõtetes 95 000 siseturisti, mis on 1% enam kui eelmise aasta veebruaris. Puhkusereisil oli 64% ja tööreisil 22% siseturistidest. Harju maakonnas peatus 27%, Pärnu maakonnas 16%, Tartu maakonnas 15% ja Ida-Viru maakonnas 11% majutusteenuseid kasutanud siseturistidest.

Veebruaris pakkus külastajatele teenust 943 majutusettevõtet 19 000 toa ja 44 000 voodikohaga. Täidetud oli 39% tubadest ja 31% voodikohtadest. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 36 eurot, mis oli kolm eurot enam kui aasta varem samal kuul: Harju maakonnas maksis ööpäev 42 eurot, Tartu maakonnas 35 eurot, Pärnu maakonnas 26 eurot ja Ida-Viru maakonnas 34 eurot.

Hetkel kuum