Äripäev • 11. juuli 2018 kell 8:28

Veokijuhtidele luuakse alkoholipoodi teemaksu tasumise punkt

Foto: Erik Prozes

Maksu- ja tolliamet ning maanteeamet on sõlmimas teekasutustasu uue maksepunkti lepingut SIA Aldar Latviaga, mille alt tegutseb kaubamärk Super Alko,kirjutab ERRi uudisteportaal.

Eestis aasta algusest kehtima hakanud raskeveokimaksu on poole aastaga kogutud 11,15 miljonit eurot ning teekasutajatele müüdi veidi üle 350 000 pileti, teatas maanteeamet. Ühepäevapileteid müüdi 320 000. 77,4% ostudest tehti veebist.

Selleks aastaks on amet planeerinud üle 3,5tonnistele veokitele kehtestatud teemaksust laekuma 19 miljonit eurot.

Maanteeameti liiklusjuhtimiskeskuse juhataja Siim Vaikmaa selgitas ERRile alkoholipoe maksude kogumise kohaks valimist vajadusega luua suuremate piiripunktide lähedale maksepunktid, kus saab mugavalt teekasutustasu maksta.

Kuigi ligi 77 protsenti tehingutest sooritatakse teetasu veebiportaali kaudu, siis on sellised füüsilised maksepunktid suunatud eelkõige välismaa veokijuhtidele, kes pole tasu teistes kanalites tasunud.

Maksepunkt on plaanis rajada Superalko Murati-Veclaicene piiripunkti kauplusesse.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Hetkel kuum