Kilk kaebas kohtuotsuse edasi, sama tegi prokurör

Rein Kilk kohtuistungil, esireas Raski büroo advokaadid.  Foto: Andras Kralla
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Ettevõtte Pere maksejõuetuse põhjustamises süüdi mõistetud ärimees Rein Kilk kaebas otsuse edasi. Sama tegi prokurör, kes endiselt Kilgile vanglakaristust nõuab.

Maakohus leidis, et Kilk on süüdi leivatööstuse Pere vara kinkimises, mis viis maksejõuetuseni. Perele tekitati kahtlustuse järgi kahju 2,8 miljonit eurot. Prokurör oli rahul süüdimõistmisega, aga pettus karistuses – Kilk peab tasuma ligi 12 000 eurot.

Pärast otsuse kuulutamist lausus Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Kairi Kaldoja, et rahaline survestamine pole Kilgile seni mõjunud. Toona ei osanud Kaldoja veel vastata, kas vaidlustab kohtu määratud karistuse, sest tahtis tutvuda kohtu põhjendustega. Kuna Kilki pole varem kriminaalkorras karistatud, siis vanglakaristust kohus talle ei määranud.

Üks kuu vanglas

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt