Luminorist on lahkunud ametiühingujuht

Foto: Andres Haabu
Äripäev • 6. september 2018 kell 12:04

Luminori pangast on lahkunud senine ametiühingu peausaldusisik Tiina Kukk. Sõlmitud konfidentsiaalsusleping keelab tal öelda, miks ta lahkus, kirjutas Dagens Nyheter.

Tiina Kukel on nüüd uus töö kohaliku kinnisvarafirma juhatuses. „Mul on kahju. Ma ei saa küsimustele vastata oma komfidentsiaalsusleppe tõttu Luminoriga,“ kommenteeris Kukk napilt.

Teised ametiühinguliikmed ütlesid, et Tiina Kukele avaldati väga suurt survet, kuid ta lahkus isiklikel põhjustel ja oma soovil.

Luminori kommunikatsioonijuht Hedwig Meidra ütles, et Tiina Kukk on leidnud uued väljakutsed väljaspool panka ja sellised konfidentsiaalsuslepped on selles valdkonnas väga tavalised.

Nordea Eesti juhtkonna ja töötajate tüli sai alguse 2015. aastal, kui sealt vallandati äsja loodud töötajate ametiühingu usaldusisik Hannes Veskimäe. Töövaidluskomisjoni hinnangul diskrimineeris pank Veskimäed, kes oli seejärel valmis kohtusse minema. Toona summutas Nordea tüli rahaga. „Ma sain oma elu tagasi,“ ütles Veskimäe ja kadus kaks aastat tagasi avalikkuse tähelepanu alt.

Töötajad valisid uued usaldusisikud ja konflikt jätkus ka siis, kui Nordea liitis oma Balti ärid Norra panga DNBga ning võttis nimeks Luminor. Töötajad nõudsid endiselt kollektiivlepet ja koos käidi meelt avaldamas isegi Nordea peakontori ees Rootsis.

Alles selle aasta jaanuaris jõuti kollektiivleppe sõlmimiseni. Tollal ütles ametiühingu juht Tiina Kukk, et tal on siiski tunne, et temast tahetakse lahti saada. „Aga nad ei ole veel selleks head viisi leidnud,“ rääkis ta jaanuaris Dagens Nyheterile.

Erkki Raasukese ja endise usaldusisiku Hannes Veskimäe tülist saab lugeda pikemalt siit.

Hetkel kuum