• Jaga lugu:

  R-Kioski omanik ostis kohvikuketi Caffeine

  Kohvikuketi Caffeine kohvik Tallinna Vanalinnas.Foto: Scanpix

  BaltCap ja Leedu ettevõte Keturi Kambarai otsustasid müüa kohvikuketi Caffeine kontsernile Reitan Convenience, mis opereerib Baltimaades R-kioski, Narveseni ja Lietuvos Spaudos kioskite ja poodide kette.

  2007. aastal Leedus asutatud Caffeine tegevjuhid jäävad pärast tehingut ettevõtte tegevjuhtideks ja jätkavad tehinguga kaasneva kasvustrateegia ellu viimist. Tehingu, mille suurust ei avaldatud, peavad heaks kiitma veel kohalikud konkurentsiametid.
  Caffeine laienes 2012. aastal pärast BaltCapi investeeringut kolme Balti riiki ja avas kokku 60 kohvikut. „Caffeine loojatel on olnud alati ambitsioon saada turuliidriteks ja neli ettevõtte juhti on alati täitnud kasvustrateegias seatud eesmärk,“ ütles Caffeine juhatusse kuulnud BaltCapi partner Kornelijus Čelutka.
  Reitan Convenience kontserni tegevjuht Johannes Sangnesi sõnul paiknevad Caffeine esindused Baltimaade suurlinnades heades asukohtades. „Plaanime enda tegevust Balti riikides laiendada ja otsime võimalusi laieneda ka teistesse riikidesse,“ sõnas Sangnes.
  Oma 531 kauplusega ja tuttavate kaubamärkidega nagu R-Kiosk, Narvesen ja Lietuvos Spauda, omab Reitan Convenience Baltimaades juba tugevat positsiooni. „Caffeine Roasters omandamine on meie jaoks loomulik areng, mis aitab meil kohalolekut Baltikumis tugevdada. Veelgi enam, see on üks osa meie visioonist kasvada suurimaks mugavuskaubanduse ettevõtteks Euroopas,“ lisab Sangnes.
  Laienemisplaane kinnitab ka Caffeine. „Meil on palju ideid, kuidas arendada enda teenuse vormi ja sisu. Jätkame kohvi joomise propageerimist ja rakendame uusi röstimistehnoloogiaid,“ sõnas Caffeine kõneisik Nidas Kiuberis. Reitanile kuulub 2250 poodi seitsmes erinevas riigis. Eesti tarbijatele on neist ehk kõige tuttavam Soomes ja Eestis tegutev R-Kioski kett. Samas kuuluvad Reitanile ka sellised brändid nagu Narvesen, 7-Eleven, Pressbyrån ja Northland.
  Tiia Ilves, R-Kiosk Eesti tegevjuht ja Reitan Convenience Eesti juht leiab, et Caffeine Roasters omandamine loob ettevõttele uusi ja põnevaid võimalusi. „Läbi R-Kioski on Reitan Convenience Eestis juba kanda kinnitanud. Caffeine Roasters’i omandamine loob uusi võimalusi uues segmendis ja ootame põnevusega selle edasi arendamist,“ ütleb ta.
  Tehingut konsulteerisid Porta Finance ja Ellec Valiunas. BaltCap jaoks on tegemist viienda exit’iga sel aasta. BaltCap on müünud lennukite teenindus ettevõtte Magnetic MRO, tee- ja infrastruktuuri ehitusega tegeleva TREV-2 grupi, ärikonsultatsiooni ettevõtte Runway BPO ja inseneeriakonsultatsiooni firma Kelprojektas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.