Eestlased on Euroopa Liidu ühtsemate maksude vastu

Pensionite suuremat harmoniseerimist pooldab 78% eestlasi.  Foto: Raul Mee

Eestlastele ei meeldi mõte maksude suuremast harmoniseerimisest Euroopa Liidus, vahendab Äripäeva teemaveeb Finantsuudised.

Euroopa Liidus tervikuna pooldab üle poole (55%) elanikest maksude suuremat harmoniseerimist, kirjutab Finantsuudised. Samas oli maksundus võrreldes teiste küsitud valdkondadega (nt palgad, keskkonnastandardid jne) valdkond, kus harmoniseerimise huvi on kõige väikse. Näiteks keskkonnastandardite suuremat harmoniseerimist pooldas 72% ja palkade suuremat harmoniseerimist 71% eurooplastest.

Üldiselt maksude suurema harmoniseerimise poolt on ainult 24 protsenti eestlastest, aga pensionite suuremat harmoniseerimist pooldab 78% eestlasi (samas vaid 38% soomlasi ja rootslasi), palkade suuremat harmoniseerimist 80% eestlasi (40% soomlasi ja 38% rootslasi).

Küsitluse tegi Euroopa Komisjon kõigis Euroopa Liidu riikides möödunud aasta oktoobris ja novembris.

Rohkem Finantsuudiseid leiad Äripäeva teemaveebist Finantsuudised.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum