Äripäev • 7. veebruar 2019 kell 7:09

ERMi vana maja seisab ikka tühjalt

Kolmandat talve kütab maksumaksja hoonet, millele omanikku leitud ei ole  Foto: Postimees/Scanpix

Kuna kolm riigihalduse ministrit järgemööda pole suutnud otsustada, kas ERMi vana näitusemaja peaks saama endale Tartu linn, üliõpilaskorporatsioon Sakala või peaks see minema oksjonile, seisab hoone kolmandat talve tühjana, vahendas ERR.

Hoone kuulub RKAS-ile, mis püüdis 2017. aastal maja maha müüa, kuid Tartu linn soovis maja endale saada, hiljem pakkus Sakala hoone eest 610 000 eurot ning Tartu linn 500 000 eurot. Kuna riigiettevõttele pole kohane majanduslikult kahjulikke valikud teha, siis jäi see otsus riigihalduse ministrile, kuid kolm järjestikust ministrit seda otsust teha pole suutnud.

"Tänase Isamaa kohalikud juhid sooviksid näha enampakkumist, kuid kohalikud Reformierakonna ja Keskerakonna juhid sooviksid maja Tartule," selgitas praegune riigihalduse minister Janek Mäggi kohapeal tekkinud patiseisu.

Loe pikemalt rahvusringhäälingu uudisteportaalist.

Hetkel kuum