Äripäev • 14 veebruar 2019

Renault' kasum vähenes ligi 2 miljardi võrra

Renault Grupi kasum näitas langustrendi, samas ülesjoones on liikumas Vene autotootja AvtoVAZ, kes valmistab muu hulgas Ladasid.  Foto: ARND WIEGMANN, Reuters/Scanpix

Renault Grupp müüs möödunud aastal pea 4 miljonit sõidukit ja teenis müügitulu üle 57 miljardi euro, teatas ettevõte. Kasum vähenes samas võrreldes aasta varasemaga 5,3 miljardilt eurolt 3,4 miljardini.

Müük tõusis aastaga 3,2% võrra 3,9 miljoni müüdud sõidukini. Grupi müügitulu langes 2,3%, 57,4 miljardi euroni. 2016. aastast Renault Grupi alla kuuluva Vene autotootja AvtoVAZi osa sellest oli 3 miljardit eurot, kasvades aastaga 11,5%. Tegevuskasumi marginaal ulatus 3,6 miljardi euroni ja moodustas 6,3% tulust.

Tegevuskasumi marginaal AvtoVAZita langes 545 miljonit, 2,2 miljardi euroni. See oli 4,3% tulust võrreldes 5,1%ga 2017. aastal. Langus on suuresti seletatav ärikeskkonna keerukusega nii valuuta negatiivsete mõjudega kui ka toormaterjalide kallinemisega.

Renault Grupi põhitegevustulu oli ligi 3 miljardit eurot, 2017. aastal oli see 3,8 miljardit. Partnerettevõtete, esmajoones Nissani panus ulatus 1,5 miljardi euroni. Aasta varem oli vastav summa 2,8 miljardit eurot. 2017. aastal mahtus sinna hulka miljardi euro suurune ühekordne tulu tänu USAs vastu võetud maksureformidele.

Hetkel kuum