Veerand legaalsest alkoholist ostetakse Lätist

Valkas asub alkoholipood Alko 1000.  Foto: Andras Kralla

Aktsiisitulu tasuti tänavu veebruari eest kokku 80,5 miljonit eurot ehk 24,2 protsenti vähem kui 2018. aasta veebruaris. Kahe kuu kokkuvõttes on aktsiise tasutud 3,3 protsenti vähem kui eelmise aasta samal perioodil, teatas rahandusministeerium. Seejuures on mulluse seisuga Lätti liikunud tervelt 23,5 protsenti Eesti legaalsest alkoholi müügist.

Kütuse Läti ja Leedu täiendavad ostud moodustasid 7,2 protsenti vedelkütuste tankimise mahust. Diislikütuse müük 2018. aastal Eestis kasvas vastavalt 5,6 protsenti, kuid bensiini deklareerimine vähenes 5,3 protsenti. Sarnane trend on jätkunud ka 2019. aasta esimestel kuudel, kui kahe kuuga on deklareeritud 2,8 protsenti enam diislikütust kui aasta varem ning bensiini kogus näitab väikest langust.

Kokku tasuti maksu- ja tolliametile veebruaris 524,4 miljonit eurot maksutulu, mida on 14,3 protsenti rohkem kui mullu samal kuul.

Hetkel kuum