Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Higi ja pisaratega palgatöötajast ettevõtjaks
Nüüdseks Tallinnas kolme restorani omav tippkokk Roman Zaštšerinski otsustas kümme aastat tagasi loobuda palgatööst ning hakata endale ise tööandjaks – tippu jõudmine ei tulnud aga lihtsalt.
Tippkokk Roman Zaštšerinski hindab ettevõtjana otsustamise ja tegemise vabadust.
Foto: Raul Mee
Ettevõtlusega alustamine oli Zaštšerinski jaoks justkui tundmatus kohas vette hüppamine. “Koka erialal teadsin ma kõike, mis võib valesti minna, ettevõtluses jääb mul haridusest puudu,” tunnistas ta Äripäeva raadio saates “Ideest kasumini”.
Internetiühenduse olulisust on raske üle hinnata – see on nüüdseks nagu enamiku ettevõtete selgroog. Ühenduse tõrkumine võib töö täiesti seisata ning tuua kaasa tuhandeid või isegi kümneid tuhandeid kahju. See mõjutab tööviljakust, küberturvalisust, kliendikogemust, töötajate rahulolu – ning võib hakata pärssima isegi ettevõtte arengut.