Äripäev • 8 juuli 2019

Raadiohommikus: mida rohkem infot lekib, seda parem

Vilepuhumisest räägib homses hommikuprogrammis Äripäeva ajakirjanik Kristel Härma.  Foto: Eiko Kink

Äripäeva börsitoimetus reastas teise samba pensionifondid esimese poolaasta ja kahe viimase aasta tootluse ning mahtude alusel. Millised fondid on suutnud konkurente edestada ning millele tasub klientidel pensionifondi valides tähelepanu pöörata, sellest räägib teisipäeval Äripäeva raadio hommikuprogrammis börsitoimetuse ajakirjanik Kaspar Allik.

PwC Legal Eesti intellektuaalomandi, maksuvaidluste ja riigihangete valdkondi juhtiv vandeadvokaat Priit Lätt väidab, et krüptomaailmas on pikk madalseisuperiood möödas. Miks ta nii arvab, saab samuti kuulda hommikuprogrammis.

Eelmisel aastal Äripäeva aasta ajakirjaniku tunnustuse pälvinud Kristel Härmaga räägime erinevate riikide kogemusele tuginedes aga vilepuhujatest ja sellest, kui oluline on, et erinevatest organisatsioonidest infot lekiks, ning kuidas vilepuhujad saavad end infot lekitades kaitsta.

Hommikuprogrammi juhivad Rivo Sarapik ja Aivar Hundimägi.

Päev jätkub nelja saatega.

11.00–12.00 "Investor Toomase tund". Aastaid Wall Streetil töötanud Kaido Veske liigutab jätkuvalt miljoneid eurosid. Uurisime temalt, kuidas jõutakse investeerimismaailma tippu, kas elu Wall Streetil oli tõesti nii raju, kui räägitakse, ning mis on need miljonid, mida ta praegu liigutab.

Samuti küsisime, kuhu ometi investeerib inimene, kellel on kõik Wall Streeti tarkused käpas. Selliseid aktsiasoovitusi mujalt ei kuule!

Saadet juhivad Liina Laks ja Kaspar Allik.

12.00–13.00 "Kullafond". Eelmisel reedel lennutas TalTech kosmosesse ülikooli esimese tudengisatelliidi. Sel põhjusel meenutame eelmise aasta septembris eetris olnud saadet "Tulevikuäri", kus olid külas projekti eestvedajad, kus rääkisime kosmoseärist.

Kosmoseäri võib tunduda kauge ja ulmelise teemana, kuid praktilised lahendused võivad tulla ka kasuks maistes sfäärides. Sedasi kõnelesid saateosalised Rauno Gordon (Mektory kosmosekeskuse juht), Agu Leinfeld (Dateli tarkvaraarenduse- ja tehnoloogiadirektor) ning Andreas Kiik (Dateli kosmose valdkonna juht).

Saates tuleb juttu sellest, millist rolli võib kosmoseturism kui meelelahutuslik komponent mängida valdkonna arengus, miks on vaja kosmoseprügi koristada, milliseid läbimurdeid võib peagi oodata ning konkreetsemalt TalTechi kosmosesatelliidi plaanidest. Saatejuht on Priit Pokk.

13.00–14.00 "Cleantech". Rohetehnoloogia saates arutame sel korral Euroopa moeväljendi "ringmajandus" üle. Keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse asekantsler Kaupo Heinma tutvustab Eesti ringmajanduse arengukava loomisprotsessi ja kuidas ettevõtjad on siiani sellega kaasa tulnud. Arutame, kas ja miks peaks iga ettevõte praegu hakkama ringmajanduse suunas mõtlema ning kust tuleb lõpuks majanduslik kasu.

Saate teises osas on külas 2017. aasta Euroopa parima õpilasettevõtte Wastefox juhataja Joonatan Oras ning teemad on komposteerimine, biojäätmete vähendamine ja disainelemendina mõeldud kompostrite loomine.

Saatejuht on Mart Valner.

15.00–16.00 "Lavajutud".* Seekordne saade on salvestatud Müügikonverentsil, mis keskendus müügitöö hetkeseisule ning müügiinimese lähituleviku ootustele.

Esimesena kõneleb Lux Eesti müügijuht Villu Valm. Lisaks müügimeeskonna juhtimisele keskendub ta müügitöös tekkivale inimsuhtele, selle tugevustele ja eelistele.

Teises saatepooles kõneleb Iglucrafti tegevjuht Priit Kallas. Ta annab ülevaate, kuidas müüa toodet kolm korda kallimalt kliendile, kellega pole võimalik enne ostu kohtuda ning kuidas ehitada hea kuvandiga brändi ja kuidas seda müüa.

Kuulake Äripäeva raadiot sagedusel 92,4 Mhz või otse siit.

* - kordussaade

Hetkel kuum