Linda Eensaar • 8. oktoober 2019 kell 14:32
Uudised
Ainult tellijale

Ettevõtjatele tundub lokulööjate kaitsmise seadus mõttetu

Confido erakliinikute juhatuse liige Kadi Lambot pole seni tundnud vajadust reguleeritud ettevõttesisese vilepuhumise järele. Rikkumisest teavitamine on tema arvates loomuliku töökultuuri osa.   Foto: Andras Kralla

Uus regulatsioon, mis peaks muutma vilepuhujad julgemaks ja lokulöömise turvalisemaks, on mitmete ettevõtjate ja juhtide arvates praegu segane või isegi ebavajalik.

Euroopa Parlament võttis vastu direktiivi, mille järgi peab iga liikmesriik kahe aasta jooksul juurutama uued seadused, mis kaitseksid tööl rikkumisi avastanud ja teavitanud inimesi. Töötajal peab olema võimalus turvaliselt teavitada rikkumisest kas suuliselt, kirjalikult, telefoni teel või ka füüsilisel kohtumisel. Ettevõtja peab selle asutusesiseselt tagama.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum