Allan Rajavee • 31. märts 2020 kell 15:00
Uudised
Ainult tellijale

Koroonakriisis euroala võib hakata rebenema Itaaliast

Itaalia valitsusel pole koroonakriisi ohjeldamisel muud võimalust kui lasta eelarve puudjääki ja laenata rohkem kui riigi majandus suudab toota, sest lisaks ettevõtete raskustele peab Itaalia lahendama ka meditsiinikriisi.   Foto: Jassu Hertsmann

Euroala liidrite suurimad hirmud on tõeks saamas, kuna Euroopa Liidu suuruselt kolmas majandus Itaalia on kasvatanud võlakoorumust meeletu tempoga, mistõttu võib praeguse majandusseisaku tingimuste jätkumisel lahvatada uus kogu euroala ohustav võlakriis.

Itaalia valitsuste kergemeelne suhtumine laenamisse on olnud alati 20 aastat toiminud euroala üks muresid. Näiteks on sellele viidanud juba 1990ndatest alates Saksa ökonomistid, kelle sõnul on Itaalia üks peamisi euroala riskiriike. Koroonakriisi puhkedes on peaminister Giuseppe Conte valitsus alustanud taas agressiivselt laenamist, mistõttu moodustab riigi võlakoorem sisemajanduse koguproduktist ehk SKPst 150 protsenti, vahendab Bloomberg.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum