Artikkel

  Raadiohitid: Kotka ja Rõtovi tulipunktis lõõmavad tehnoloogiafirmad

  Investor Taavi Kotka oli sel nädalal külas saates "Investor Toomase tund".Foto: Raul Mee

  Kuidas läheb toidutööstusel? Aga puidusektoril? Või mööblitöösturitel? Ettevõtjate lood said sel nädalal investor Taavi Kotka ja ajakirjanik Igor Rõtovi tehnoloogiafirmade sisekaemuse kõrval palju tähelepanu. Kuulamisnumbrid kinnitavad, et jätkuvalt armastatakse ka nädala kuumimatest teemadest saada ülevaade ajakirjanike juhitud saates "Äripäev eetris".

  Nädala raadiohitid:
  Taavi Kotka: ostan kindlasti Meta aktsiaid, kuigi veel ei kiirusta
  Digiekspert, ettevõtja ja investor Taavi Kotka ning investor ja ajakirjanik Igor Rõtov arutlevad, kuidas on Mark Zuckerbergil seni läinud metaversumi loomisega, millised väljakutsed teda ees ootavad, kui kaua aktsionärid on valmis Meta raha põletamist pealt vaatama enne sekkumist ja kas tavalisel Eesti investoril üldse tasub praegu oma raha sinna panna.
  Lisaks vaadatakse sisse Elon Muski Twitteri ostule, aga räägitakse ka Google’i edasistest kasvuvõimalustest, Hiina tehnoloogiasektorisse investeerimise mõttekusest ja Kotka enda iduinvesteeringutest.
  Raul Kirjanen pelgab, et puidusektoris tuleb vaikne varisemine
  „Minu kõige suurem hirm on, et tuleb vaikne varisemine,“ võtab Raul Kirjanen kokku Eestis puidusektoris toimuva. Aasta töösturi nominendi Raul Kirjaneniga räägime Eesti tööstuse ja metsanduse olukorrast. Kirjanen avab ka meditsiiniärisse sisenemist ja seda, kuidas edeneb Fibenoli katsetehase rajamine.
  Lihatööstuse uus juht: palka me ainult inflatsiooni tõttu ei tõsta, sest …
  Palga tõstmine ainuüksi taevasse lennanud tarbijakulude tõttu ei tule toidutootja HKScani Eesti üksuse juhi Markus Kirsbergi sõnul kõne alla. Samas on just inflatsioon üks palgatõusu põhjuseid, märkis Eesti Panga ökonomist Orsolya Soosaar.
  Saates räägitakse, mis ootab tööturul ees lähikuudel, ent juttu tuleb ka palkadest, koondamistest ja toidutööstuse väljavaadetest. Kirsbergi hinnangul on pool aastat jätkuvat rasket aega veel optimistlik vaade.
  Äripäev eetris: Standardi elulootus paistab õhkõrn
  Enamiku oma töötajatest koondava mööblitootja Standardi lootus teadmata aja pärast tehas uuesti avada näib meeletult keerukas, rääkisid Äripäeva ajakirjanikud nädalat kokku võtvas saates.
  Saates räägiti veel riigikogust lahkudes kopsaka lahkumishüvitise saanud Keit Pentus-Rosimannusest, kaubanduskeskuses kägistava üürilepingu tõttu uksed sulgenud pitsaärist ja kinnisvarast eri nurkade alt.
  Rikkuse valem koosneb ühest sõnast
  Mida peab tegema, et Eesti ettevõtted saaksid kõrgemat palka maksta ning seeläbi kasvaks ka riigieelarve kaudu ümber jagatav maksutulu?
  Eesti majandusele on esmatähtis suure lisandväärtusega ettevõtete investeeringute mahu kasvatamine ja konkurentsivõime parandamine. Kuidas seda teha, sellest räägivad innovatsioonile ja rahale keskenduvas saates Columbus Balticu omanik ja juht ning tööandjate keskliidu volikogu aseesimees Ivo Suursoo ja Eesti Energia Enefit Idea Hubi juht Kadi Steinberg.
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Enn Listra: vanasse jõkke astuda ei saa. Ega tohi
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Madis Müller: juht saavutab tulemusi läbi teiste inimeste "Juhi juttude" intervjuu!
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Tähelepanu Lätis liigeldes: naaberriik paneb püsti keskmise kiiruse kaamerad
Läti paneb parasjagu püsti esimesi keskmise kiiruse kaameraid, mis hakkavad trahve tegema märtsis, kirjutas Läti rahvusringhääling.
Läti paneb parasjagu püsti esimesi keskmise kiiruse kaameraid, mis hakkavad trahve tegema märtsis, kirjutas Läti rahvusringhääling.

Olulisemad uudised

Selgusid Eesti parimad iduettevõtted ja asutajad
Täna õhtul selgusid Eesti Startup Auhindade saajad, kes on möödunud aasta maailmamuutvad ja edukad iduettevõtted, investorid ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad, teatasid LIFT99 ja Eesti Asutajate Selts.
Täna õhtul selgusid Eesti Startup Auhindade saajad, kes on möödunud aasta maailmamuutvad ja edukad iduettevõtted, investorid ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad, teatasid LIFT99 ja Eesti Asutajate Selts.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.