Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Skype´i asutajad ostavad Ammende

  Ettevõtja Rein Kilk müüb Ammende villa hoonestusõiguse Skype'i asutajate investeerimisfirmale. Tehing sai täna Pärnu linnavolikogu heakskiidu. 

  Pärnu linnapea Toomas Kivimägi sõnul oli Ammende Villa hoonestusõigus seatud Ammende Villa AS kasuks 2045.aastani. „Ammende Villa ASil tekkis soov või huvi hoonestusõigus võõrandada ja teiselt poolt Skype’i loojate ettevõtte, kellel on huvi seda hoonestusõigus omandada,“ märkis Kivimägi. "Ilmselt Rein Kilgil on vaja raha panna rohkem tasuvamatesse ettevõtmistesse ja vähem tasuvaid tõmbab tõenäoliselt koomale."
  Ta lisas, et lepingus on säte, et hoonestusõiguse võõrandamine toimub omaniku ehk Pärnu linna loal. „Pärnu linnavolikogu andis suure hääleenamusega nõusoleku hoonestusõiguse võõrandmiseks. Kas see saab teoks või mitte, sõltub Ammende Villa AS ja Kv3 läbirääkimistest,“ selgitas Kivimägi. Konkurssi hoonestusõiguse müügiks linn ei teinud.
  Linnapea sõnul on tehing positiivne, kuigi linn ei võitnud ega kaotanud selle tehinguga ühtegi eurot. „Öeldakse, et kapitalil ei ole värvi. Kui me räägime, nii olulistest sümbolitest nagu Ammende Villa Pärnus, siis on ilmselgelt kapitalil on värv olemas.“
  Ta lisas, et see, et Kv3 kuulub nelja Eesti kodanikule, siis on nad üks väärikamaid võimalikke  ostjaid sellele hoonestusõigusele. „Nad on rõhutanud, et Ammende Villas on ka täna väga peremehelikult suhtutud aga nende ambitsioon viia paremate päevade tasemele,“ kinnitas Kivimägi.
  Riskiinvestor arendab kinnisvara. Äripäeval ei õnnestunud Kv3 juhatuse liiget ja ASI juhatuse esimeest Tauno Tatsi täna kätte saada. Oma kirjalikus pöördumises Pärnu Linnavalitsuse majandusosakonna poole kirjeldab Tats, et muidu riskantsetesse idufirmadesse investeeriv ASI vaatab Eestis ka stabiilsemaid varaklasse, huvitudes ajaloolise väärtusega hoonetest. „Eesti siseselt investeerime reaalvarasse, sealhulgas ka kinnisvarasse, mille puhul lähtume püsiväärtusest ehk vara olemusest, mitte a la lepingust rentnikuga, millest tuleneb vara väärtus.“
  ASI visioonil jätkab Ammende Villa majutus- ja toitlustusasutusena ning hoone kasutustarvet muudeta ei plaani. Küll näevad investorid 1000 ruutmeetrise juurde-ehitise rajamise võimalust, kuid konkreetset investeerimiskava veel ei ole.
  Hea teada:
  Kv3 OÜ
  Asutato 2010. aastal konkreetse kinnisvaraobjekti soetuse eesmärgil. Et kinnistu ostu ei ole veel toimunud, ettevõttel majandustegevust ei olnud.
  Kuulub 100% Ambient Sound Investments OÜ, milleomanikud on võrdselt: Jaan Tallinn, Ahti Heinla, Priit Kasesalu, Toivo Annus.
  Ambient Sound Investments OÜ
  Asutati peale 2006. aastal toimunud Skype aktsiate müügitehingut eBay’le on globaalsed investeeringud varajase faasi (start–up) ettevõtetesse, mis tegelevad tehnoloogia väljatöötamisel ja arendusel põhineva äriga. Ettevõtte omanike rahastatud pikaajalise investeerimisportfelli maht on 80m EUR.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Olulisemad lood

Ehituspood Viimsis paneb uksed kinni: "Ootame tormiseid aegu“
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Eksperdid: Eesti pensionisüsteem toetub liiga raskelt esimesele sambale
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Autoaktsiad: GM rõõmustas investoreid, Tesla kurvastas
USA börsidel noteeritud autofirmade kolmanda kvartali müügitulemused paranesid nii General Motorsil kui ka Teslal, kuid viimase aktsia läks uudise peale langusse.
USA börsidel noteeritud autofirmade kolmanda kvartali müügitulemused paranesid nii General Motorsil kui ka Teslal, kuid viimase aktsia läks uudise peale langusse.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
LinkedIni ekspert juhtidele: tehke rohkem kisa ja kära, hoiate raha kokku
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Hirmust tuleb rääkida, et seda mitte karta
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Elektri universaalteenuse hinnaarengu määrab saastekvoodi turg
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.

Olulisemad lood

Oluline võit Ukrainale: vene väed suruti Lõmanist välja
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.